Lampegatse Vrouwkes Zitting. Foto: Bert Jansen
Lampegatse Vrouwkes Zitting. Foto: Bert Jansen

Lampegatse Vrouwkes Zitting: 'Weer even een meisje zijn!'

EINDHOVEN - Wanneer het om feesten gaat dan hebben vrouwen geen zitvlees. Dat bleek al na de eerste Lampegatse Vrouwkes Zitting (LVZ) twee jaar geleden. Toen stonden er nog lange tafels en banken die al snel door de vrouwkes als dansvloer werden gebruikt. Afgelopen zondag was de derde editie van het vrouwencarnaval. De lange tafels maakten plaats voor staantafels. "Maar die mogen van ons ook weg, wij willen dansen!"

Mayke, Bregje, Marieke, Suzanne, Lieke, Nancy, Franka, Jetje, Katja en Miriam zijn de initiatiefneemsters van LVZ. Vier van deze dames hadden hun wieg in Limburg staan en verbaasden zich erover dat in Eindhoven tijdens carnaval geen typische vrouwenactiviteiten waren. "In Limburg is dat heel normaal. We kregen bijval van andere dames en zo is het idee ontstaan om een LVZ te organiseren. Plezier maken: samen dansen, zingen en lol maken." Bij de voordeur van café Thomas aan het Stratumseind vormden zich om 11.00 uur al een lange rij uitbundig opgedofte dames in allerlei leeftijdsgroepen, die het motto van dit jaar 'Zoek jezelf zuster' op creatieve wijze vorm hadden gegeven. Bij binnenkomst kregen zij de zegen van een 'priester' en een originele LVZ rozenkrans. Een van de bezoeksters liet zich ontvallen dat ze het gevoel had weer even een meisje te zijn.

De officiële opening vond om 12.00 uur plaats met een karaoke act van de tien bestuursleden. Toen de eerste tonen van het lied 'Zoek jezelf zuster' klonken, deinde iedereen direct mee. Glaasjes Schrobbelèr werden achterover geslagen en ook het bier en hapjes gingen grif van de hand. Op het podium gaven diverse carnavalsgroepen een showtje weg. De jaarlijkse LVZ Neppie, een onderscheiding voor het beste nepliedje, werd uitgereikt aan het duo WillyFrank. Hun liedje 'Bij welke prins hoorde gij?' viel in de prijzen. Ondertussen vierden alle dames hun eigen feestje. Tot 15.30 uur, want op dat tijdstip mochten ook de mannen naar binnen. Niet alle vrouwkes vinden dit een goed idee. "Mannen hebben toch de neiging het feest dan over te nemen, vrouwen gaan zich dan anders gedragen."

Meer berichten