Interview met Derk Bolt in de bieb

Foto: Uitgeverij De Kring
Foto: Uitgeverij De Kring (Foto: Uitgeverij De Kring)

EINDHOVEN - Op dinsdag 16 januari interviewt Anemoon Langenhoff in de bibliotheek van Eindhoven Spoorloos-presentator Derk Bolt. In juni dit jaar werd Bolt ontvoerd in Colombia. Deze avond gaat Langenhoff met hem in gesprek over wat hem deze spannende week is overkomen en hoe hij het heeft beleefd.

Voor zijn televisieprogramma 'Spoorloos' komt Derk Bolt al jaren in Colombia. Maar in juni 2017 gaat het mis. In een achtergebleven gebied in het noorden van Colombia worden Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender van de weg gehaald door een gewapende guerrillero. Ze moeten hun spullen inleveren en worden te voet meegenomen naar het onherbergzame gebied van de cocaïneboeren. Er volgt een spannende week in gevangenschap, vol onzekerheid of ze het er wel levend vanaf zullen brengen én of de buitenwereld wel doorheeft dat ze zijn ontvoerd. Humor en zorgen over thuis houden de mannen op de been, zeker tijdens de extreem zware jungletochten.

Beide mannen keren gelukkig weer terug. Bolt besloot zijn verhaal op te schrijven, wat resulteerde in het pas verschenen boek 'Ontvoerd'.

Het interview is op dinsdag 16 januari van 19.30 tot 21.30 uur in de Bibliotheek Eindhoven, de Witte Dame, Emmasingel 22. Bijwonen van dit interview kost 10 euro voor bibliotheekleden en 12 euro voor niet-leden. Vooraf aanmelden via: derk-bolt.eventbrite.nl

Meer berichten