Logo grooteindhoven.nl


Koningin Máxima reikt de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit aan Toine Brock, Rob Baan en Frans van Houten. (foto: Maarten Huisman)
Koningin Máxima reikt de Koning Willem I Prijs 2016 en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 uit aan Toine Brock, Rob Baan en Frans van Houten. (foto: Maarten Huisman) (Foto: Maarten Huisman)

Wie volgt Philips en Tobroco op?

De inschrijvingsperiode voor de Koning Willem I Prijs en de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is weer van start gegaan. Traditiegetrouw worden deze Nederlandse ondernemingsprijzen tweejaarlijks uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Máxima en prof. dr. K.H.W. Knot, president van De Nederlandsche Bank N.V. en voorzitter van de Koning Willem I Stichting.

EINDHOVEN - Met deze prijzen geeft de stichting bekendheid aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. In mei 2016 werden de prijzen uitgereikt aan twee Noord-Brabantse ondernemingen: het Eindhovense grootbedrijf Koninklijke Philips N.V. en TOBROCO in het MKB-segment. Potentiële opvolgers kunnen zich tot en met 31 januari 2018 kandidaat stellen. Meer informatie over de inschrijving: kw1prijs.nl.

Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank en voorzitter van het bestuur van de Koning Willem I Stichting: "Nederland telt een groot aantal innovatieve ondernemingen, die stuk voor stuk bijdragen aan een bloeiende, gezonde economie en een diverse arbeidsmarkt, op regionaal, nationaal of zelfs internationaal niveau. Het zijn deze bedrijven die het bestuur van de Koning Willem I Stichting wil belonen."


Koninklijke Philips B.V.

Philips werd door de jury geroemd om de vernieuwende kwaliteiten in de mondiale gezondheidszorg en lichtindustrie en de moedige, strategische keuzes die er in de afgelopen jaren zijn gemaakt. Koningin Máxima beloonde het Innovatie- en Productiecentrum van de onderneming met een werkbezoek in oktober 2016. Hierbij kreeg Hare Majesteit uitleg over de innovaties van Philips binnen de gezondheidszorg.

Frans van Houten, bestuursvoorzitter van Philips: "De Koning Willem I Prijs betekende een erkenning voor het ondernemerschap en de innovatiekracht van Philips. Het winnen ervan was een aanmoediging voor al onze medewerkers om gewaagde keuzes ten behoeve van vooruitgang en ontwikkeling op elk gebied te blijven maken en onszelf opnieuw uit te vinden als gezondheidstechnologie bedrijf."


TOBROCO Machines

TOBROCO, die in 2008 haar eerste machines nog in een varkensschuur bouwde, heeft volgens de jury toonaangevend ondernemerschap bewezen door in slechts enkele jaren uit te groeien tot een bedrijf van formaat. De machinefabrikant fabriceert inmiddels jaarlijks zo'n 2.500 wielladers in een fabriek in Oisterwijk met 140 werknemers. Ook is er een tweede locatie geopend in Hongarije, voor zo'n 70 mensen.

Toine Brock, directeur-eigenaar van TOBROCO Machines uit Oisterwijk: "Behalve dat de deelname een prachtige ervaring was, is het winnen van de Koning Willem I Prijs de bekroning op ons werk en de resultaten die we samen met het hele team hebben bereikt. Het is werkelijk uniek dat deze prijs een gevoel van saamhorigheid en trots kan overbrengen op de hele organisatie. Daarom raad ik andere organisaties van harte aan zich in te schrijven."

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox