Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Column Bob: Huzarenstukje

Voor PSV was 2017 een merkwaardig jaar. Veel records sneuvelden, zowel voor spelers individueel als op clubniveau. Uit de statistieken blijkt dat met Brenet en Schwaab in de ploeg er slechts eenmaal verloren werd en dat was tegen Ajax. Toch werden er geen prijzen behaald en dat is waarom het allemaal draait bij een topclub.

Voor de club moet 2018 daarom een jaar worden wat de club weer zilverwerk oplevert. Om hiervoor een goede basis te leggen wordt er een trainingskamp belegd in Florida. Onder de Amerikaanse zon zijn de trainingsomstandigheden ideaal en met wedstrijden tegen de Braziliaanse topploegen Fluminense en Corinthians kan er op niveau geoefend worden. De opdracht is heel simpel: van de 16 wedstrijden die de Eindhovenaren in 2018 nog moeten spelen, moeten er 14 gewonnen worden en dan is PSV zeker kampioen. De start is meteen zwaar met uitwedstrijden tegen Heracles Almelo en FC Twente op het programma. Weet je zes punten te behalen dan deel je meteen een mokerslag uit aan concurrent Ajax. De Amsterdammers winnen inmiddels de wedstrijden makkelijk maar zijn afhankelijk van een misstap van PSV. Kom je vliegend uit de startblokken dan brokkelt die hoop op puntverlies iedere wedstrijd weer verder af.

De vraag is of technisch directeur Marcel Brands nog de vurig gewenste verdediger met een goede linkerpoot weet te vinden. Anders is de kans groot dat dezelfde selectie, die de eerste seizoenshelft de overwinningen aaneenreeg, het karwei moet afmaken. Zolang de sleutelspelers, Zoet, Van Ginkel en Lozano maar fit blijven is er weinig aan de hand. Zij maken bijna iedere wedstrijd het verschil en vormen de basis voor een eventueel kampioenschap. Met name de gehuurde Marco van Ginkel ontpopt zich tot de leider binnen en buiten het veld. Het aanvoerderschap geeft de middenvelder vleugels en dat resulteert in vele doelpunten en assists. Begin dit seizoen probeerde Brands nog om de speler definitief over te nemen, helaas wilde Chelsea alleen verhuren waardoor de Londenaren komende zomer willen cashen. Normaliter kan PSV niet mee in het transfergeweld met de buitenlandse topclubs, het zou een huzarenstukje zijn mocht Brands toch een transfer weten te realiseren.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox