Logo grooteindhoven.nl


Jessica Fotografie

Column Yasin: De kerstkaart (2)

Excuses, mijn kerstkaart in de vorm van een column komt dit jaar een week te laat. Maar gelukkig wel op tijd om u een gelukkig nieuwjaar te wensen. En nog snel even een laatste keer terug te kijken op het afgelopen jaar.

Want, beste lezer, wat was het een fijn jaar. Een jaar waarin ik mijn columns met steeds meer liefde en plezier schreef. Een jaar ook, waarin ik merkte dat die liefde niet eenzijdig was. Want ik kreeg steeds meer reactie van u. U merkte me op, gaf me complimenten of verbeterpunten. U corrigeerde me, vond me naïef of juist te scherp.

U was eigenlijk medeverantwoordelijk voor dit kleine hoekje van Groot Eindhoven. Ik zocht u op of u kwam mij tegen. En dat kon zomaar aanleiding zijn voor een mooi stukje in deze krant. Het is fijn om te merken dat je emoties los kunt maken met de tijd die je stopt in een tekst. In de snelle tijd waarin we leven is het nog maar de vraag of mensen het lezen. Ik vraag me gedurende de week af, wat ik u deze week weer kan schrijven. Daarom is het elke keer bijzonder om iets van u terug te horen.

Ik kon dit jaar veel met u delen over problemen waar ik tegenaan liep, maar vooral over successen die ik kon boeken. Na jaren van zaaien was het nu de tijd om te oogsten. Want de politiek is iets van de lange adem. Soms tot frustratie aan toe. En dan is het kunnen delen van succes erg prettig.

Als ik de columns van het afgelopen jaar teruglees, zie ik dat ik onbewust meer emoties durfde te delen en me kwetsbaar heb opgesteld. Misschien omdat ik doorhad dat er voor mij en voor u onzekere tijden aankwamen. Want de vraag is of ik komend jaar dit stuk nog mag schrijven. Ik hoop natuurlijk van wel, maar dan moet ik u eerst overtuigen. Mocht dat niet zo zijn, dan wil ik achteraf geen spijt hebben dat ik het ergens niet met u over heb gehad. Dus: heeft u nog suggesties, bijzondere mensen die ik moet ontmoeten of onderwerpen die u nog gemist heeft? Mail me dan op: y.torunoglu@eindhoven.nl.

Ik heb de afgelopen jaren in elk geval met veel plezier mijn ervaringen met u gedeeld. En dat blijf ik gewoon doen tot aan de verkiezingen op 21 maart. Ik wens u een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2018!

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox