Logo grooteindhoven.nl


Peter Visser met zijn favoriete basgitaar welke speciaal handmade is gemaakt door Höfner en voor het eerst bespeeld in de Cavern Club. Foto: Bert Jansen.
Peter Visser met zijn favoriete basgitaar welke speciaal handmade is gemaakt door Höfner en voor het eerst bespeeld in de Cavern Club. Foto: Bert Jansen. (Foto: Bert Jansen)

Zestig plus? Echt wel! Optreden in walhalla van de Merseybeat

Het was een lang gekoesterde wens: optreden in de Liverpoolse Cavern Club waar de Beatles furore maakten, de Stones optraden en andere muziekgrootheden hun sporen nalieten. "Je droomde er al als achttienjarige van. Nooit gedacht dat het me als pensionado alsnog zou lukken!"

EINDHOVEN - Peter Visser (67) basgitarist van de in 1978 opgerichte rock-'n-rollband Mac Taple laat trots een opname van hun optreden zien en voegt er aan toe dat in 2018 een volgend optreden in het walhalla van de Merseybeat is gepland. Om Peter iets beter te leren kennen, gaan we terug in de tijd. "Ik ben in Den Haag geboren en als zevenjarige door een baan van mijn vader in Eindhoven gekomen. Ik heb hier de lagere school, de HBS op het GLE en de Nutskweekschool inclusief Hoofdakte doorlopen. Daarna nog enkele onderwijsbevoegdheden gehaald en uiteindelijk ben ik 43 jaar in het onderwijs werkzaam geweest. Muziek beheerste mijn leven. Tot in de late uurtjes luisterde ik vroeger naar Radio Luxemburg. Op mijn twaalfde kreeg ik mijn eerste gitaar. Ik studeerde een tijdje klassieke gitaar, maar muziek maken, zoals rock-'n-roll, trok me meer."

Samen met jeugdvriend Jan van Riet en enkele muzikanten lieten zij zich inspireren door muzikale grootheden als Elvis Presley, Roy Orbinson en Chuck Berry. "We werden gevraagd om in de Effenaar op te treden. Uiteindelijk leidde dit er toe dat we besloten onze band een naam te geven. Na de nodige biertjes werd het Mac Taple!" Al snel werden ze gevraagd als voorprogramma bij grote wereldacts in binnen- en buitenland, waaronder een Europese toer van Fats Domino. Peter was naast zijn werk en de muziek ook betrokken bij de Eindhovense Regionale Verplegings Omroep, hij had een eigen muziek- en sportprogramma bij Radio Royaal en werd gevraagd als bestuurslid voor Jongeren Advies Centrum (JAC). En… hij is voetbalsupporter. "Ik schrijf nog steeds voor het blad van de PSV supportersvereniging. Nu er duidelijk weer een 'hang' is naar de muziek van toen zijn we met Mac Taple ook weer druk. Voor volgend jaar staan diverse optredens gepland en wanneer we 's middags optreden speelt mijn kleinzoon Justin van zes mee." Voor meer info: www.MacTaple.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox