Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Column Loes van de Stadgracht: Vetrolletjes

Het is weer even wennen. De kerstboom is weg, de oliebollen zijn op en de pondjes zitten er weer aan. Bewegen is het sleutelwoord om de vetrolletjes de baas te worden. Ik weet niet of het me gaat lukken. Maar ook ik ga weer een poging wagen. Niet met pillen, shakes of poeders maar misschien alle koolhydraten laten staan? Eiwitrijk voedsel nuttigen? Het dieet van Leende uitproberen of Fit & Slank uit Eersel volgen? Online diëten of toch maar direct het contact met lotgenoten opzoeken?

Calorieën tellen helpt natuurlijk ook of zal ik gewoon minderen? De helft eten van wat ik normaal op mijn bord heb, is een optie evenals een maagverkleining. Maar zo erg is het gelukkig nog niet. Minimaal per dag een half uur intensief bewegen is niet alleen goed voor de lijn maar ook voor de gezondheid.

Om te zorgen dat het metabolismesysteem in je lijf goed functioneert, is regelmatig eten een must. Om de drie à vier uur iets eten en vooral goed kauwen, want dat laatste schijnt essentieel te zijn. In plaats van een sinaasappel uit te persen is het beter de vrucht in partjes te eten. Zelfs kauwgum schijnt goed voor de lijn te zijn.

Mijn ervaring is echter ook dat wanneer je fanatiek gaat lijnen, je moet uitkijken dat je niet doorslaat. Dat wanneer je per ongeluk toch een chocolaatje in je mond hebt, je dit wilt uitspugen wanneer het gesmolten op je tong ligt. Discipline, daar draait het allemaal om. Van de andere kant kun je je afvragen of slank zijn wel het ultieme ideaalbeeld is. Ik ben er nog niet uit.

Vooralsnog zit ik 's avonds een wortel te knauwen, drink ik twee liter water per dag en wordt de hond iets vaker uitgelaten.

De digitale weegschaal in onze badkamer heb ik vervangen door een ouderwets exemplaar waar de onsjes nog met een wijzer worden aangegeven. Januari wordt voor mij een testmaand. Geen personal trainer maar wat vaker de trap, wat vaker de fiets en met in 't achterhoofd 'ieder pondje komt door het mondje' ben ik kritisch met wat ik op mijn bord leg.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox