Afbeelding

3 tips op een rij hoe je geld kunt besparen op je zorgverzekering in Eindhoven

Algemeen

Net als vele andere bewoners in Eindhoven zou je maar wat graag willen besparen op je zorgverzekering. De zorgverzekering is immers een maandelijkse kostenpost waar je niet aan ontkomt, maar je kunt ‘m wel zo betaalbaar mogelijk houden. Hoe je dat voor elkaar krijgt, vertellen we je hieronder.

1. Vergelijken en overstappen

Zit jij al jarenlang bij dezelfde zorgverzekering? Dan is het wellicht weleens tijd om andere zorgverzekeringen te vergelijken met jouw huidige zorgverzekering, en desnoods over te stappen. Het kan namelijk zijn dat jouw zorgwensen in de loop zijn veranderd. Voorheen had je wellicht baat bij een verzekering voor de fysio, terwijl dat op dit moment niet meer nodig is. Het is daarom verstandig om zorgverzekeringen en hun premies met elkaar te vergelijken. Vergelijk hier de verschillende verzekeringen. Zit er een goedkopere en betere optie voor jou tussen? Dan is het overstappen van zorgverzekering een aanrader. Bovendien is het overstappen zo gepiept. Houd er rekening mee dat je alleen aan het einde van het jaar kunt overstappen.

2. Eigen risico verhogen

Een andere manier waarop je als inwoner van Eindhoven jouw zorgverzekering voordeliger kunt maken, is door het eigen risico te verhogen. Let op: dit is alleen verstandig als je eigenlijk nooit naar de dokter, het ziekenhuis of de tandarts moet óf als je eventuele zorgkosten wel zelf kunt betalen. Want als je wel zorgkosten maakt moet je voor deze zorgkosten zelf opdraaien, totdat jouw eigen risico is bereikt. Maar hoe hoger het eigen risico, hoe lager je maandelijkse zorgpremie wordt. Reken daarom voor jezelf uit of het voordeliger is voor jou om jouw eigen risico te verhogen.

3. Lekker wandelen in Eindhoven

Als inwoner van Eindhoven weet je natuurlijk als geen ander dat je in de omgeving van de stad er heerlijk kunt wandelen. Zo heb je meerdere mooie gebieden die je kunt bezoeken voor een wandeling. Waarom je hiermee kunt besparen op je zorgverzekering? Nou, door regelmatig een wandeling te maken in de frisse lucht kun je jouw gezondheid aanzienlijk verbeteren - zoals wellicht iedereen wel weet.

Met een dagelijkse wandeling kun jij onder andere jouw bloeddruk verlagen en zorg je ervoor dat je vet verbrandt. Zo voorkom je dat je voor dit soort kwaaltjes de huisarts moet bezoeken en eventuele medicatie krijgt voorgeschreven. Ga daarom zeker iedere dag het moois van Eindhoven opzoeken en begeef je in de natuur, zodat je aan je gezondheid kunt werken én uiteindelijk kunt besparen op je zorgverzekering. Dat is nog eens een prettige win-winsituatie.