Voetjes van de vloer tijdens de Clubnigth met Brechtje Vanhommerig en Janine Cruijsberg.
Voetjes van de vloer tijdens de Clubnigth met Brechtje Vanhommerig en Janine Cruijsberg.

Bibliotheek pakt weer flink uit tijdens de Boekenweek

Algemeen

De Boekenweek staat weer voor de deur. Dit jaarlijkse boekenfestijn staat van 11 tot en met 19 maart in het teken van ‘Ik ben alles’. Bibliotheek Eindhoven laat zich niet onbetuigd, en heeft een bomvol programma met voor ieder wat wils. “Ontdek in de bibliotheek wie jij bent, tijdens een van de activiteiten of met een stapel boeken onder de arm”, zo heet het wervend.

EINDHOVEN - Tijdens de Boekenweek kunnen bezoekers volop inspiratie opdoen. Laat je bijvoorbeeld tijdens de Boekenweek verrassen met boekentips uit de Boekenweek Top 25 en titels die je volgens de bibliotheekmedewerkers echt gelezen moet hebben.

Boeken op Recept

Last van keuzestress? Geen nood. Akke Visser en Marije Wilmink van de Culturele Apotheek weten raad. Tijdens een vrijblijvend consult in de Bibliotheek Eindhoven op zondag 19 maart geven zij om 13.30 uur ‘boeken op recept’. Kom naar het inloopspreekuur voor een kort doch indringend consult en stort je hart uit. Dan ontvang je ter plekke je hoogstpersoonlijke boekenrecept op maat.

Ontdekkingsreis

Vrijdag 17 maart begeleidt Cecilia van der Geest bezoekers van 14.30 tot 16.45 uur tijdens een schrijvende ontdekkingsreis in de Bibliotheek Eindhoven. Tijdens de workshop komen zaken aan de orde als: ‘Ik ervaar mezelf op een bepaalde manier en is die anders dan hoe ik overkom op anderen? Hoe zie ik mezelf eigenlijk? Wat bemerk ik in mijn omgeving hoe anderen mij zien?’

Clubnight

Behalve in de bibliotheek is er ook in het Microlab van alles te doen tijdens de Boeenweek. Vier zaterdag 18 maart vanaf 20.00 uur de Boekenweek tijdens een bijzondere Clubnight op de rooftopbar van Microlab. Deze Clubnight staat in het teken van het boek Angels in New York van Janine Cruijsberg en Brechtje Vanhommerig. Verwacht het onverwachte en belééf het boek op een bijzondere wijze.

Lize Spit schrijft het Boekenweekgeschenk 2023 en Raoul de Jong het Boekenweekessay 2023. De 88ste Boekenweek, het traditionele lezersfeest in boekhandels en bibliotheken, vindt plaats van zaterdag 11 tot en met zondag 19 maart. De Boekenweek viert dit jaar de pluriformiteit van onze identiteit met het thema ‘Ik ben alles’.

bibliotheekeindhoven.nl

Ik ben alles

Van de redactie

Laat je verrassen met boekentips uit de Top 25

Afbeelding