Afbeelding

Geld lenen in Eindhoven minder populair dan gemiddeld

Algemeen

Inwoners van Eindhoven lenen 9 procent minder geld dan gemiddeld in Nederland. Lees er hier meer over.

Eindhovenaren die een lening afsluiten, lenen gemiddeld 9 procent minder dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl

In Eindhoven was het gemiddelde leenbedrag 12.336 euro, terwijl de gemiddelde Nederlander 13.595 euro leende in 2022.Eindhovenaren lenen vaak voor auto of verbouwen.

De vergelijkingssite onderzocht ook voor welke doelen Eindhovenaren het vaakst lenen. “Veruit de meeste inwoners van Eindhoven die geld lenen, doen dat voor auto”, zegt financieel expert Amanda Bulthuis van Geld.nl. “32,3 procent van de lening aanvragen uit Eindhoven was voor dit doel, tegenover 28 procent in heel Nederland. Dit komt doordat het autobezit in Eindhovenin verhouding met andere grote steden, relatief hoog is.

”Verder leent 12,6 procent van de lenende Eindhovenaren voor een verbouwing. Dit is wel iets minder dan het landelijk gemiddelde van 14,6 procent.

Geld lenen voor meubels ook populair in Eindhoven

“Ook viel op dat Eindhovenaren in verhouding vaker lenen voor nieuwe meubels”, vertelt Bulthuis. “8,1 procent van de leningen in Eindhoven was voor nieuwe inboedel. In heel Nederland is dat ‘maar’ 6,9 procent.”

Tip! 

Geld lenen in Eindhoven? Betaal niet onnodig te veel! De renteverschillen tussen de kredietverstrekkers zijn groot. Vergelijk je lening via Geld.nl en bespaar je tot wel 393 euro op je totale lening.