De truck zal regelmatig te zien zijn in de regio en rondom thuiswedstrijden van PSV. FOTO: Sanquin.
De truck zal regelmatig te zien zijn in de regio en rondom thuiswedstrijden van PSV. FOTO: Sanquin.

Actie tegen bloeddonortekort

Algemeen

Een op de vier mensen heeft ooit donorbloed nodig om te genezen of zelfs in leven te blijven. Er dreigt echter een tekort aan bloeddonors. Philips en PSV slaan daarom de handen ineen om bloeddonors te zoeken voor bloedbank Sanquin.

EINDHOVEN - Sylvia van Es (President Philips Nederland) en Marcel Brands (Algemeen directeur PSV) trapten afgelopen week de campagne af in het centrum van Eindhoven. Zij ondergingen in de mobiele afname locatie symbolisch een bloedgroeptest; de eerste stap om bloed- of plasmadonor te kunnen worden.

Bekende gezichten zoals Guus Hiddink, John van den Heuvel, Ruud van Nistelrooij, Eveline Wu, Ronald Koeman, Luuk de Jong, Esmee Brugts en Jeroen Dijsselbloem scharen zich achter deze maatschappelijke missie voor meer donors. Daarnaast wordt een truck ingezet, samen met promotieteams van Sanquin en Philips-medewerkers. De truck zal regelmatig te zien zijn in de regio en rondom thuiswedstrijden van PSV.

Marcel Brands, algemeen directeur van PSV, is trots op het gezamenlijke initiatief: “PSV en Philips zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Samen willen we graag ‘voetbaloverstijgende’ impact maken in de regio. Dat is de kracht van onze samenwerking.”

Veel mensen hebben bloed nodig, bijvoorbeeld tijdens de behandeling van kanker of na een verkeersongeluk. Ook stijgt de vraag naar bloed- en geneesmiddelen die uit deze donaties worden bereid. Patiënten rekenen op deze geneesmiddelen om hun leven te draaglijker te maken of zelfs te redden”, benadrukt Daphne Thijssen-Timmer, directeur Bloedbank van Sanquin. “Daarom is het zo belangrijk om meer donors te vinden die bereid zijn bloed te doneren.” Meedoen? Aanmelden kan op:

philips.nl/bloedverwanten