Burgemeester Jeroen Dijsselbloem spelt John Beer de koninklijke onderscheiding op. FOTO: Bert Jansen.
Burgemeester Jeroen Dijsselbloem spelt John Beer de koninklijke onderscheiding op. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Onderscheiding voor ‘judoman’ John Beer

Algemeen

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem reikte afgelopen zaterdag in het Indoor Sportcentrum Eindhoveneen Koninklijke onderscheiding uit aan John Beer. De Eindhovenaar mag zich vanaf nu Ridder in de Orde van Oranje Nassau noemen.

EINDHOVEN - John Beer kreeg de onderscheiding voor zijn verdiensten voor de judosport. Hij werd in 1996 lid van het districtsbestuur Zuid-Nederland met de portefeuille Jeugdzaken, verantwoordelijk voor de jeugdwedstrijden en de opleidingen voor jeugdigen. Nog geen 10 jaar later in 2006 werd hij voorzitter van de judobond, district Zuid-Nederland, en dat is hij nog steeds.

Bezielend

Onder zijn bezielende leiding heeft de judobond een flinke professionalisering doorgemaakt. Behalve voorzitter van de bond is hij ook toernooidirecteur van het Matsuru Dutch Open Espoir, een van de grootste judotoernooien ter wereld. Als bestuurder slaagt hij erin de diverse geledingen van de judobond te verenigen, zo luidt een van de kernmerken van de decorandus. “John Beer verstaat de kunst van het luisteren, houdt altijd het grotere belang voor ogen en staat klaar als er een beroep op hem wordt gedaan”, heet het lovend. John Beer staat nog wekelijks op de mat als judoka en is al 34 jaar lid van Sportschool Essink. Daar assisteert hij, al meer dan 20 jaar, als vrijwilliger bij lessen die worden gegeven aan jeugdjudoka’s.