Martijn de Kort, voorzitter van De Wensboom: 'Soms moeten we echt alles uit de kast halen om de wens in vervulling te laten gaan.'
Martijn de Kort, voorzitter van De Wensboom: 'Soms moeten we echt alles uit de kast halen om de wens in vervulling te laten gaan.'

‘Die lach op de gezichten, daar doe je dit werk voor’

Algemeen

De Wensboom viert een feestje. Afgelopen maandag was het tien jaar geleden dat de De Wensboom is opgericht. De Wensboom is een initiatief van vrijwilligers van Sint Annaklooster, ouderenzorg in Eindhoven en Helmond. 

EINDHOVEN - Zij helpen om persoonlijke (soms laatste) wensen van bewoners en gasten van de hospices, logeer- en verpleeghuizen en een woonzorgcentrum van Sint Annaklooster uit te laten komen.

Martin de Kort, vrijwilliger en voorzitter van De Wensboom: “Eigenlijk zijn de meeste wensen best klein. Mensen willen bijvoorbeeld nog een keertje lunchen, pizza eten met familie of vriendinnen, een dierbare plek bezoeken of nog een keer naar een voetbalwedstrijd. We krijgen ook vaak wensen om iets te organiseren voor de afdeling waar iemand woont. Dan organiseren we bijvoorbeeld een sjoelwedstrijd of muziekavond. Natuurlijk altijd inclusief lekkere hapjes.”

Een groep van vrijwilligers zorgt ervoor dat op elke locatie de wensen vervuld worden. Martin de Kort licht toe: “Soms moeten we echt alles uit de kast halen om de wens in vervulling te laten gaan. Ik herinner me een wens van een mevrouw die wel eens een ritje wilde maken in een rode Ferrari, en dan liefst met een knappe chauffeur. Ook de wens om met een motorclub nog een rit te maken en een kerkelijke inzegening van een huwelijk waren lastig in te vullen maar wel gelukt en heel mooi en bijzonder. Als er medische assistentie bij de uitvoering van eens wens nodig is dan roepen we de hulp in van de Wensambulance.”

Elke winter en zomer organiseert De Wensboom op elke locatie een activiteit voor alle gasten. In december hebben vrijwilligers een uitgebreid kerstdiner gemaakt voor gasten van hospices De Regenboog in Eindhoven. In een zomer was er een BBQ met een frietwagen gekomen plus een openluchtconcert. Martin de Kort: “En elke gast mocht ook twee familieleden uitnodigen om mee te eten tijdens het kerstdiner. Die lach op de gezichten en dankbare woorden. Daar doe je dit werk voor.”

Voor de gasten zijn géén kosten verbonden aan de uitgevoerde wens. De Wensboom betaalt de wens uit een eigen potje en om dat potje gevuld te houden is de Wensboom afhankelijk van giften.

sintannaklooster.nl/wensboom

Giften

Van de redactie

‘Eigenlijk zijn
de meeste wensen best klein’

Afbeelding