Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Column BOB: Doelloos

Zelden zullen de supporters van PSV zo'n kansloze wedstrijd in de eredivisie hebben mogen aanschouwen als het treffen tussen SC Heerenveen en PSV. Binnen zes minuten stonden de Eindhovenaren al tegen een beschamende twee nul achterstand te kijken door kapitale fouten van Jeroen Zoet, Kenneth Paal en Derrick Luckassen.

Na een half uur spelen kwam daar ook nog eens een zwaar onterechte rode kaart van Hirving Lozano overeen en je wist: deze wedstrijd is gespeeld! De schade beperkt zich niet tot een verliespartij tegen de Friezen, maar heeft ook gevolgen voor de wedstrijden tegen Feyenoord en FC Utrecht. Want reken er maar op dat er een schikkingsvoorstel komt van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk.

Als PSV slim is, dan gaan ze in beroep zodat de jonge Mexicaan er in ieder geval tegen de Rotterdammers bij is. Hij is namelijk de enige speler die in de voorhoede steevast voor gevaar zorgt. Dat zal nodig zijn want Feyenoord is voor het eerst sinds jaren de te kloppen ploeg in de eredivisie. De ploeg leunt op een stabiele organisatie en daardoor controleren ze gemakkelijk wedstrijden. Het is nu juist dit onderdeel wat volledig ontbreekt bij PSV. Spelers lopen doelloos op het veld, aanvallen en kansen komen spontaan tot stand in plaats van dat er een bepaalde spelvisie achter zit. Dit is iets wat Cocu zich mag aanrekenen.

Behoudens Luckassen, Paal en Lozano speelt de rest van het elftal al geruime tijd met elkaar, je zou dan mogen verwachten dat er enige samenhang te bespeuren valt op het veld. Niets is echter minder waar, waardoor de druk aankomend weekend immens is voor PSV. Wordt er weer op blamerende wijze verloren tegen Feyenoord, dan is het officieel crisis op de Frederiklaan ook al wordt dit ongetwijfeld tegengesproken door de directie.

De achterstand op koploper Feyenoord bedraagt in dat geval maar liefst zes punten, waardoor je het gehele seizoen achter de feiten aanloopt. De selectie zal nu kleur moeten bekennen: gaan zij volledig door het vuur voor elkaar en de technische staf?! Zij zijn namelijk de enigen die de positie van de trainer kunnen veiligstellen.

1 reactie
Meer berichten