Opgehaalde kleiding in Amstelveen, vorig jaar.. FOTO: Wim van Groenewoud.
Opgehaalde kleiding in Amstelveen, vorig jaar.. FOTO: Wim van Groenewoud. Wim van Groenewoud

Sam’s Kledingactie, een actie om goed te doen!

Algemeen

Dinsdag 29 november 2022 is het GivingTuesday, een wereldwijde geefdag om samen meer goed te doen.

EINDHOVEN - Stichting Sam’s Kledingactie heeft zich bij het initiatief GivingTuesday aangesloten en wil tijdens GivingTuesday zoveel mogelijk kleding en geld inzamelen ten behoeve van de noodhulpprojecten van onder andere Cordaid en het Armoedefonds.

Daarnaast is het doel om op deze dag zoveel mogelijk nieuwe vrijwilligers te werven die structureel of alleen tijdens de speciale voor- en najaarsacties kleding voor Sam’s willen inzamelen.

Tegenwicht

GivingTuesday is een wereldwijde vrijgevigheidsbeweging en is sinds 2019 ook in Nederland actief via hashtag #GivingTuesdayNL.

Deze dag is bedoeld als tegenwicht voor Black Friday en Cyber Monday, dagen die gekenmerkt worden door kopen en (zelf) hebben. 

Giving Tuesday staat juist in het teken van iets voor een ander over hebben.

Gezamenlijk vieren miljoenen mensen over de hele wereld GivingTuesday en nemen zelf ook deel aan deze wereldwijde geefdag. Als goede-doelenstichting steunt Sam’s dit initiatief van harte, omdat zij dagelijks zien hoe broodnodig deze giften in geld, goed en aandacht zijn voor heel veel mensen, in binnen en buitenland.

Eenvoudig idee

GivingTuesday is in 2012 gelanceerd als een eenvoudig idee: een dag creëren die mensen aanmoedigt om goed te doen.
In de afgelopen 7 jaar is dit idee uitgegroeid tot een wereldwijde beweging die honderden miljoenen mensen inspireert om te leven, samen te werken en vrijgevigheid te vieren. Mensen tonen op veel manieren hun vrijgevigheid op GivingTuesday. Of het nu gaat om iemand aan het lachen maken, een buurman of een vreemde helpen, opstaan voor een probleem of mensen waar we om geven, of iets van wat we hebben geven aan degenen die onze hulp nodig hebben.

En u?

Wilt u bijdragen aan onze #GivingTuesday-actie? Kijk dan op de onderstaande website of op de social media kanalen van Sam’s Kledingactie. Elke daad van vrijgevigheid telt en iedereen heeft iets te geven!

samskledingactie.nl

Voor meer informatie over GivingTuesday en over #GivingTuesdayNL, zie de onderstaande website

www.givingtuesday.nl