Karel Nouwen (links), Ann Hovestreijdt (midden) en Thea Looijmans (links) FOTO: John Walraven.
Karel Nouwen (links), Ann Hovestreijdt (midden) en Thea Looijmans (links) FOTO: John Walraven.

De Witte Raaf brengt plezier en verbinding

Algemeen

De Witte Raaf in Eindhoven viert op woensdag 23 november haar 35-jarig jubileum. In 1987 hebben een groep enthousiastelingen deze vrijwilligersorganisatie opgezet om minderbedeelde ouderen en mindervalide mensen uit Eindhoven te vervoeren. 

EINDHOVEN - De Witte Raaf brengt Eindhovenaren die zelf niet in hun vervoersbehoefte kunnen voorzien, voor een gunstig tarief van maandag tot en met vrijdag van deur-tot-deur binnen de gemeente Eindhoven. Ook wordt er naar de ziekenhuizen in Veldhoven en Geldrop gereden en de IKEA in Son. Er is nog steeds behoefte aan deze vrijwillige vervoersdienst, want De Witte Raaf is na 35 jaar nog steeds springlevend en telt ruim 1.250 leden en 70 vrijwilligers. 

Om gebruik te kunnen maken van haar diensten dient iemand lid te worden van deze organisatie. Leden zijn veelal mensen die gebruik maken van een rollator of rolstoel, of niet (meer) kunnen autorijden of fietsen en geen gewone taxi kunnen betalen of niet in staat zijn om met het openbaar vervoer te reizen. 

Karel Nouwen, vrijwillige chauffeur: “Ik rijd met veel plezier voor De Witte Raaf. Nu we weer een paar avonden in de week rijden, kunnen we mensen ook weer in de avond naar bijvoorbeeld de Rooi Pannen brengen waar ze lekker kunnen gaan eten.”
Zijn collega Thea Looijmans, bijrijder: “Sinds mijn pensioen ben ik bijrijder op de bussen. Ik help de mensen met in- en uitstappen en onderweg maak ik een praatje met de passagiers. Het sociale aspect van dit werk spreekt mij erg aan. Niet alleen tijdens de rit, maar vooral ook dat wij er samen op deze manier voor zorgen dat mensen weer ergens komen en plezier in het leven houden of terug vinden.”

Voor wie De Witte Raaf veel bewegingsvrijheid en plezier brengt is Ann Hovestreijdt, 96 jaar. Ze maakt volop gebruik van De Witte Raaf voor met name de leuke dingen in haar leven. “Ik ben erg blij met De Witte Raaf. (...). Ik ben al jaren lid van De Witte Raaf, omdat ik vind dat ze goed werk verrichten. Zo kan ik zonder hulp van anderen naar vrienden, de kapper of pedicure, maar ik ga ook meerdere keren per week lunchen bij de Rooi Pannen. Zonder De Witte Raaf zou ik nergens meer komen… Dan zou ik vereenzamen...”
Het 35-jarige jubileum is al groots gevierd. Woensdag 23 november staat nog een feestelijke jubileumborrel gepland voor medewerkers van de gemeente, sponsoren, bedrijven, vrijwilligers- en zorgorganisaties waar De Witte Raaf mee samenwerkt.

Meer informatie via info@witteraafeindhoven.nl.

Afbeelding