Genoeg te zien en te beleven bij de Eindhovense Computer Associatie. FOTO: ECA.
Genoeg te zien en te beleven bij de Eindhovense Computer Associatie. FOTO: ECA.

Open deur bij de Eindhovense Computer Associatie

Algemeen

De Eindhovense Computer Associatie geeft zaterdag 19 november een kijkje in de keuken tijdens een open dag. Wie er gaat kijken, ziet niet alleen de nieuwste toepassingen en mogelijkheden, maar wordt ook getrakteerd op technologie uit de oude doos.

EINDHOVEN - De Eindhovense Computer Associatie bestaat al 44 jaar en toch heeft het niet de bekendheid die het eigenlijk verdient. In 1978 is de club begonnen in een voormalig kantoorpand aan de Frederiklaan in Eindhoven, waar het een groot aantal ruimtes in eigen gebruik heeft. “Als enige computerclub in de regio hebben we hier ook een eigen cursuslokaal.”

Hoewel de computer in het middelpunt staat, draait het binnen de club feitelijk om andere dingen. “Je hoeft maar weinig van computers te weten, om hier aan de slag te kunnen”, zo heet het. Bij de ECA kun je moeiteloos oude videobanden kopiëren naar een digitaal medium. Ook is het mogelijk om oude Super-8-films om te zetten naar een digitaal medium, evenals dia’s, geluidscassettes en beeldplaten. 

Verder heeft de club de beschikking over een 3D-pringter en er is een Foodprinter. “In ons eigen cursuslokaal met 12 workstations worden cursussen gegeven over uiteenlopende onderwerpen zoals, computerbasiscursus, tekstverwerking en videobewerking. We leggen duidelijk uit hoe het allemaal werkt, en hoe je bijvoorbeeld tot een goed ontwerp kan komen. De algemene gedachte is: “Er zijn geen domme vragen, hoogstens domme antwoorden.”

Centraal middelpunt van de computerclub is de gezellige koffiekamer waar ook de bibliotheek is te vinden met een ruime keuze aan actuele computertijdschriften. “Naast de activiteiten voor onze leden zetten we ons ook in voor de samenleving. Zo zijn er grote aantallen computers beschikbaar gesteld aan scholieren die niet in staat waren deze zelf aan te schaffen. Specifiek in de coronatijd is dit van grote waarde gebleken”, zo laten de mensen van ECA weten.

Voor ECA-leden zijn alle faciliteiten gratis en zijn er regelmatig speciale aanbiedingen op het gebied van pc’s en andere hardware. Tijdens de open dag krijgt ieder nieuw lid gratis een moderne I5 computer met beeldscherm en muis. De open dag is te bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur. Meer info:

eca-mail.org

Aanbiedingen

Van de redactie

‘We leggen duidelijk uit
hoe het allemaal werkt’

Afbeelding