Logo grooteindhoven.nl


De Def Americans vieren hun 10-jarig bestaan en teven houden zij voor het tiende jaar de Johnny Cash Memorial Show, dit jaar in Muziekgebouw Eindhoven. Foto: Gijs Spierings
De Def Americans vieren hun 10-jarig bestaan en teven houden zij voor het tiende jaar de Johnny Cash Memorial Show, dit jaar in Muziekgebouw Eindhoven. Foto: Gijs Spierings (Foto: Gijs Spierings)

Muzikale Johnny Cash herdenking viert jubileum

EINDHOVEN - Het programma voor de tiende editie van de Johnny Cash Memorial Show van Def Americans op 9 september in Muziekgebouw Eindhoven is met de toevoeging van de Blue Grass Boogiemen en Sheewawah compleet.

Blues- en rootsrocktrio Sheewawah opent de avond in de grote zaal, voordat de Def Americans – die in 2017 ook als band het tienjarig jubileum vieren - daar het podium betreden. De Nederlandse grootmeesters van de Blue Grass Boogiemen verzorgen tot slot de feestelijke afsluiting in de foyer van het Muziekgebouw.

"In de tien jaar dat we als band bezig zijn hebben we regelmatig en met veel plezier met de Blue Grass Boogiemen het podium gedeeld in zalen en op festivals door het hele land. Nu we met de aanstaande tiende editie en ons tienjarig jubileum als band een extra bijzondere Memorial Show tegemoet gaan, ben ik er heel blij mee dat zij er op deze voor ons en ons publiek speciale gelegenheid bij willen zijn", vertelt frontman Elco Weitering. Sheewawah is de nieuwe band rondom Jeroen Kant, een goede bekende van de leden van Def Americans. Weitering: "Ik denk dat we allemaal wel bewondering hebben voor de manier waarop Jeroen Kant americana- en bluesinvloeden verwerkt in zijn liedjes. Bovendien is zijn gitaarwerk ongekend authentiek en ambachtelijk. Zijn nieuwe band Sheewawah is dan ook een band waarmee we ons publiek graag kennis willen laten maken."

De Johnny Cash Memorial Show is een muzikaal eerbetoon aan de op 12 september 2003 overleden countrymuzikant Johnny Cash, dat in 2008 door Def Americans is geïnitieerd en sindsdien jaarlijks in Eindhoven heeft plaatsgevonden. Na eerdere edities in onder meer Dynamo en het Klokgebouw, wordt de show dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar opgevoerd in Muziekgebouw Eindhoven. Tickets kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via de website van het muziekgebouw.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox