Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Daadkracht

De transferwindow is gesloten, de selecties zijn compleet en het seizoen kan nu echt beginnen. Vooraf stelde Toon Gerbrands dat PSV een voorsprong op de concurrentie zou hebben, omdat er al een stevig plan klaar lag om de selectie grotendeels te renoveren.

Het begin was inderdaad goed met het aantrekken van Lozano, Luckassen en van Ginkel. Het uitblijven van een linkerverdediger als opvolger van Willems is een groot gemis. Al twee jaar is duidelijk dat Willems zou vertrekken. Je zou verwachten dat de opvolger al zou klaarstaan. Niets is echter minder waar en nu zit Cocu met een groot probleem. Want met Brenet en Paal in je elftal ben je nu niet bepaald een kampioenskandidaat.

Als reden van het uitblijven van een nieuwe verdediger werd door Brands gesteld dat de club simpelweg de financiële mogelijkheden niet heeft om te investeren. Er is echter deze zomer voor een kleine dertig miljoen euro aan spelers verkocht. Als je dan geen vier miljoen euro kunt uitgeven voor een noodzakelijke versterking, dan heb je de zaakjes niet goed voor elkaar.

We zullen in de komende drie wedstrijden zien welke gevolgen het gebrek aan daadkracht van de directie heeft voor de titelaspiraties van PSV. Heerenveen, Feyenoord en FC Utrecht zijn namelijk tegenstanders die je zomaar kunnen verslaan. Haalt Cocu niet minimaal zes punten uit deze drie wedstrijden dan heerst er crisis op de Herdgang.

Gezien het negatieve sentiment van de achterban zou het dan weleens een crisis kunnen worden die het einde inluidt van een aantal beleidsbepalers. De druk zal immens worden en op een gegeven moment onwerkbaar. Weer een verloren jaar pikken de fans niet.

Cocu weet dus dat er de komende weken veel op het spel staat. Zijn hoop heeft hij gevestigd op de aanvalslinie van de ploeg. Lozano, Locadia, Bergwijn en Pereiro kunnen en moeten het verschil maken. Het hele elftal moet in dienst spelen van het gevaarlijke viertal. Alles op de aanval en zorgen dat het team iedere wedstrijd meerdere keren het doel vindt. Deze aanvallende speelstijl betekent wel dat de club ook veel doelpunten tegen krijgt. Het is de enige kans op succes voor PSV.

reageer als eerste
Meer berichten