Logo grooteindhoven.nl


Yasin Torunoglu.
Yasin Torunoglu. (Foto: Marjolein van Hoof)

Column Yasin: Lijsttrekker

"De meeste politici hebben de beste ideeën over de mensheid, maar maken geen verbinding met de mensen," zei Ab tijdens een koffieafspraak. Ab is een ambtenaar met wie ik in het verleden veel heb samengewerkt, toen ik nog gemeenteraadslid was. In die tijd zette ik me - als woordvoerder onderwijs - in voor de beste kansen voor Eindhovense kinderen. De ontwikkeling van kinderen is de beste investering voor de toekomst. Ik ben daar zelf een voorbeeld van. Uit een kansarme omgeving heb ik me - mede dankzij het onderwijs - weten te ontwikkelen.

De uitspraak van Ab zette mij aan het denken. Want als politicus span ik me juist dagelijks in om de verbinding met de mensen te maken. Al die kleine gesprekken over grote onderwerpen met mensen uit de stad. Dat geeft mij de energie en inspiratie om elke dag weer zaken in de goede richting te willen veranderen.

Daarom heb ik me afgelopen week gekandideerd voor het lijsttrekkerschap van de PvdA in Eindhoven. Ik wil graag nog vier jaar politiek betrokken zijn in de stad.

De afgelopen vijf jaar waren pittig omdat we een diepe crisis moesten doorstaan. We hebben aan de ene kant de lokale economische motor gestimuleerd om meer banen voor onze inwoners te creëren. Dat begint nu gelukkig zijn vruchten af te werpen. Aan de andere kant werkten we keihard aan een goed vangnet voor mensen die zorg of een duwtje in de rug nodig hadden. Dat was geen eenvoudige opgave, maar het gaat intussen weer goed met veel Eindhovenaren.

De komende jaren moet de politiek erop gericht zijn, dat iedereen profiteert van het economisch succes van onze stad. Dat bereik je alleen door onder de mensen te komen, met ze te praten over hun wensen en zorgen en door samen te werken.

Daar stond ik voor in de afgelopen periode, zoals u kunt zien op een leuk filmpje op mijn Facebookpagina. Daar ga ik de komende jaren weer voor staan. En hopelijk met mij vele bekende en nieuwe gezichten in de lokale politiek.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox