Schrijfster van kinderboeken genomineerd


Schrijfster van kinderboeken genomineerd

EINDHOVEN - Dit jaar organiseert het DELA goededoelenfonds voor de tweede keer de verkiezing van de Gouden Venus van Milo. Deze onderscheiding is bedoeld voor de meest inspirerende Nederlander met een beperking. De Eindhovense Wendy Legierse is een van de 100 genomineerden waarop je tot en met 15 september kunt stemmen via: www.goudenvenusvanmilo.nl.

Wendy inspireert anderen, want ze zit in een rolstoel vanwege uitval aan beide benen, veroorzaakt door een virusinfectie en is chronisch vermoeid. Zij schreef twee boekjes over Renske, een meisje van 8 jaar dat door een ongeluk in een rolstoel terecht komt. Met deze boeken bezoekt Wendy veel basisscholen. Wendy geeft de leerlingen de vrijheid om al hun vragen te stellen.

Wendy hoopt dat zij een van de kanshebbers is voor de onderscheiding. Zij wil het geldbedrag schenken aan de 'Esther Vergeer Foundation', die zich inzet om kinderen met een handicap zoveel mogelijk te laten sporten.

Op de Facebookpagina van het DELA goededoelenfonds vind je actuele informatie over deze actie en de genomineerden. Naast de onderscheiding ontvangt de winnaar 10.000 euro, te besteden aan een goed doel waar hij/zij persoonlijk bij betrokken is. Op 30 september zal Edzo Doeve winnaar en de top 10 bekendmaken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden