Martin Drop: 'Ik ben het traject met open vizier ingestapt.'
Martin Drop: 'Ik ben het traject met open vizier ingestapt.'

‘Aan het werk gaan de betere optie’

Algemeen

Recruiter Marijella van der Klugt draagt al vijf rondes haar steentje bij aan Buddy Werkt, als buddy uit het bedrijfsleven. “Waarom ik me zo inzet voor Buddy Werkt? Ik ga op mijn 61ste nog altijd uit van het positieve en van de gedachte ‘de aanhouder wint’.”

EINDHOVEN - “De kandidaat moet het zelf doen”, zegt Van der Klugt. “Ik geef alleen maar tips: ik kijk mee naar het cv, geef advies over persoonlijke verzorging en over het slim gebruiken van LinkedIn.”

Netwerken

In de huidige arbeidsmarkt zou je denken dat de banen voor het oprapen liggen, ook voor de 50-plusser. Wat is dan een toegevoegde waarde als buddy? “Soms hebben kandidaten nooit geleerd om te solliciteren. Netwerken is voor hen ook heel spannend. Mijn kracht als buddy is tweeledig: ik stel mijn zakelijke netwerk open voor mijn kandidaat. De kandidaat kan hierdoor sneller op gesprek en sollicitatie-ervaring opdoen. Uit onzekerheid onderneemt de kandidaat vaak weinig uit zichzelf. Daarom stimuleer ik de kandidaat continu om op onderzoek uit te gaan. Het is hard werken hoor, solliciteren.”

De 58-jarige Martin Drop voelde zich zeer op waarde geschat binnen ‘zijn’ groep van Buddy Werkt. Drop: “Je werd er niet verlaagd tot ‘werkzoekende’, nee, we werden allemaal voor vol aangezien. Dat gaf direct zelfvertrouwen en een veilig gevoel. Ik ben het traject met open vizier ingestapt. Als je een uitkering hebt, is weer aan het werk gaan de betere optie, ook financieel. Met mijn elektronica-achtergrond en werkervaring in de telecombranche werd ik gekoppeld aan Marijella. Zij stelde haar netwerk voor me open en zo kon ik al snel op de koffie bij een glasvezelbedrijf. Daar ben ik gestart  projectondersteuner. Mijn grootste inzicht dat ik kreeg via Buddy Werkt? Met name de coachingsgesprekken hebben me veel opgeleverd. Ik vond het een aangenaam traject. Je hoeft je absoluut niet te schamen om hieraan mee te doen. Het is ook heel gezellig. Het is een soort lotgenotenclubje, maar dan positief. Het schept een band.”

Meedoen aan Buddy Werkt? Ben je (rond de) 50-plus, op zoek naar werk en wil je steviger in je schoenen staan bij het solliciteren? Meld je dan aan voor ronde 8 van Buddy Werkt! Deze ronde start op 11 oktober. Voor meer info of direct aanmelden:

buddywerkt.nl/buddy-nodig

Nieuwe ronde

‘sneller op gesprek en ervaringen opdoen’

Van de redactie

Afbeelding