Afbeelding

Dit zijn de meest gebruikte relatiegeschenken in Nederland

Algemeen

Een relatiegeschenk geef je cadeau aan mensen waarmee jij zakenrelaties hebt of bijvoorbeeld aan jouw personeel voor een bijzondere gelegenheid. Het logo van het bedrijf staat meestal gedrukt op het product, zodat men weet van wie het geschenk is. Met relatiegeschenken kun je jouw klanten bedanken, het personeel belonen of bedanken voor hun goede inzet, de bekendheid van jouw bedrijf vergroten en soms ook de verkoop van jouw bedrijf een boost geven. 

Er zitten dus aardig wat voordelen aan relatiegeschenken en ze kunnen breed worden ingezet. Online zijn er veel bedrijven te vinden waar mensen relatiegeschenken kunnen bestellen en laten maken. Zo zijn er ook Relatiegeschenken bij OrangeSmile te vinden. In deze tekst bespreken wij met jou welke relatiegeschenken het meest worden gebruikt in ons land, zodat jij misschien inspiratie op doet voor jouw eigen bedrijf.

Het meest bekende en meest gebruikte relatiegeschenk

Als je aan een relatiegeschenk denkt, dan komt dit je waarschijnlijk als eerste te binnen schieten, namelijk pennen. Pennen zijn de meest gebruikte soort relatiegeschenken door bedrijven. Dit is ook eigenlijk helemaal niet zo gek. Mensen gebruiken zeer regelmatig om dingen op te schrijven, zowel op het werk als thuis. Als jij een pen cadeau doet met jouw bedrijfsnaam erop, dan worden mensen continu herinnerd aan jouw bedrijf. Dat is zeer handig als zij op kantoor zitten en nou nét een bedrijf zoeken zoals dat van jou. Bovendien zijn pennen één van de goedkoopste relatiegeschenken die er zijn. Ze zijn eenvoudig te maken en zijn erg klein.

Relatiegeschenken om uit te drinken

Een ander veel gebruikt relatiegeschenk is de mok. Ook mokken worden veel gebruikt door mensen. Door een mok cadeau te doen als relatiegeschenk, zullen mensen iedere keer dat zij een bakje koffie of een kopje thee nemen aan jouw bedrijf denken. Een ander relatiegeschenk waar je uit kunt drinken is een bidon. Bidons worden ook regelmatig gegeven door bedrijven. Allereerst zijn bidons natuurlijk beter voor de aarde dan plastic wegwerpflesjes, maar ze zijn ook nog eens handig. Je kunt ze overal mee naartoe nemen, zoals de sportschool of de sportclub. Mensen zullen daar ook in aanraking komen met het logo en de naam van jouw bedrijf. Een win-winsituatie dus.

Elektronische relatiegeschenken cadeau doen

Een aantal jaren geleden was het erg populair om een usb-stick cadeau te doen met het logo van jouw bedrijf. Mensen gebruikten de sticks immers erg veel om belangrijke documenten of foto’s op te slaan om mee te nemen naar bijvoorbeeld het werk. Tegenwoordig gebruiken mensen veel meer de cloud en zie je usb-sticks veel minder voorbij komen. Wel is er een populaire vervanger van dit relatiegeschenk bijgekomen. Zo zie je steeds meer bedrijven Bluetooth speakers bedrukken


Het ziet er leuk uit, is erg handig en het geeft aan naar de buitenwereld dat jouw bedrijf weet hoe je goed moet uitpakken met relatiegeschenken. Speakers worden natuurlijk erg veel gebruikt en het geschenk zal daarom regelmatig geshowd worden aan mensen, ook zij die niet het relatiegeschenk hebben gekregen. Zo krijgt jouw bedrijf meer publiciteit.