Afbeelding

De beste makelaar van Eindhoven

Algemeen

Een nieuw huis kopen of juist verkopen is best een hele opgave. Er komt heel wat kijken bij het aankoop- of verkoopproces, wat best overweldigend kan zijn als je het voor de eerste keer doet. Gelukkig kun je een makelaar inschakelen om te bemiddelen en je te helpen. Niet iedere makelaar is hetzelfde en er zijn ook nog verschillende specialisaties binnen dit vakgebied. En bovendien zijn er redelijk wat makelaars in Eindhoven te vinden, dus hoe weet je dan wat de beste makelaar van Eindhoven voor jou is? In dit artikel leggen we je alles uit over hoe je op zoek kunt gaan naar de beste makelaar van Eindhoven voor jouw woning.

 Hoe bepaal je wat voor jou de beste makelaar van Eindhoven is?

Niet iedereen heeft dezelfde wensen en ideeën bij het kopen of verkopen van een huis. Je wilt dus een makelaar die bij je past, naar je luistert en je kan helpen om precies de nieuwe woning te vinden waar je naar op zoek bent of je huis te verkopen voor een goede prijs. De beste makelaar is een makelaar waarmee je een goed contact hebt, en dat verschilt dus per persoon. Een makelaar kan zelfstandig werken, maar je kunt ook een makelaarskantoor benaderen. Kijk in ieder geval of je te maken hebt met een betrouwbare makelaar. Dat doe je door te checken of de makelaar is aangesloten bij de NVM, de Nederlandse vereniging voor makelaars. Kijk ook of de makelaar goede recensies heeft en of anderen tevreden zijn over de geleverde diensten. En als laatste moet je het ook eens kunnen worden over de hoogte van de makelaarskosten die je betaalt voor de geleverde diensten.

Wat kun je van de beste makelaar van Eindhoven verwachten?

De werkzaamheden van een makelaar zijn erop gericht om jou werk uit handen te nemen tijdens het kopen of het verkopen van een huis. De makelaar treedt op als bemiddelaar tussen de verkoper en de koper. Een makelaar kan overigens niet bij de verkoop van een huis voor zowel de koper als de verkoper werken. Dat zou niet helemaal zuiver zijn omdat de koper andere belangen heeft dan de verkoper. Bij het bemiddelen hoort een heel pakket aan diensten. Zo kan een makelaar op zoek gaan naar geschikte woningen of kopers vinden wanneer je je woning wilt verkopen, hij kan de bezichtigingen regelen, alle juridische en notariële procedures begeleiden, de onderhandelingen voeren met de koper of de verkoper en het contract opstellen. Vaak kun je bij een makelaar uit verschillende pakketten kiezen waarbij je meer betaalt als ze je volledig ontzorgen bij de aankoop of verkoop van een huis. 

Hoe weet je of een makelaar betrouwbaar is?

Makelaar een vrij beroep, wat wil zeggen dat iedereen die dat wil zichzelf een makelaar kan noemen. Om zeker te weten dat je met een goede makelaar te maken hebt kun je het beste kiezen voor een makelaar die is aangesloten bij de Nederlandse vereniging voor makelaars, afgekort tot NVM. Dit is een brancheorganisatie voor makelaars en vastgoeddeskundigen die inmiddels al meer dan 100 jaar bestaat. Een NVM makelaar moet aan hele strenge eisen wat betreft opleiding en kwaliteit voldoen en wordt bovendien regelmatig getoetst op kwaliteit. Door de strenge eisen die de NVM stelt kun je erop vertrouwen dat je te maken hebt met een bonafide en goedkope makelaar die kwaliteit levert en je goed kan helpen bij het kopen of verkopen van een nieuwe woning. Bovendien kun je aankloppen bij de NVM Consumentenvoorlichting als je een meningsverschil hebt met je makelaar. De beste Makelaar van Eindhoven is dus aangesloten bij de NVM.

Wat is de beste makelaar in Eindhoven?

Als je op zoek bent naar de beste makelaar van Eindhoven dan kies je dus voor een betrouwbare makelaar die is aangesloten bij de NVM en luister naar je wensen en ideeën. Zo’n makelaar is bijvoorbeeld VB&T Makelaars die actief zijn in Eindhoven en omgeving. Hun team met deskundige makelaars help je graag om de ideale woning te vinden of om je huis snel en naar tevredenheid te verkopen.