Afbeelding

Park Hilaria: leuker, groter en spannender!

Algemeen

Liefhebbers van de leukste kermisattracties kijken er een tijdje reikhalzend naar uit. De Kennedylaan in Eindhoven verandert van vrijdag 5 tot en met zondag 14 augustus in het tijdelijk pretpark Park Hilaria. Naast meer dan honderd spectaculaire en nostalgische kermisattracties zijn er op Park Hilaria gezellige terrassen en live optredens op diverse themapleinen. Leuker, groter en spannender dan ooit, zo is luidt credo.

EINDHOVEN - Park Hilaria staat garant voor een gevarieerde mix aan zomers topvermaak voor alle leeftijden. Een primeur voor Park Hilaria is de intense thrill ride ‘Power Surge’. Terug van weggeweest en alleen geschikt voor bezoekers met een sterke maag zijn de Eclipse, Chaos en Katapult. Jonge (dino) fans kunnen deze editie op expeditie in de ‘World of Living Dinosaurs’. Ook de zestig meter hoge zweefmolen is altijd goed voor vermaak voor het hele gezin. Net als de Funhouse Fire Department.

Muziekplein

De nostalgische attracties met sfeervolle muziek bevinden zich rondom het zogeheten Poffertjes Terras. Hollario Hollario is het gratis toegankelijke muziekplein op Park Hilaria. Fans van Schlagermuziek, bier und bratwurst brengen een bezoek aan de Duitste Biergarten. 

Ook voor kinderen is er volop vertier te vinden tijdens Park Hilaria. Zo zijn daar natuurlijk de minicars en de kindermolen, maar ook is er een nostalgische kermis met attracties die hun waarde door de jaren heen hebben bewezen. Wie na al dat zwaaien en zwieren trek heeft in iets lekkers, heeft op Park Hilaria volop keuzemogelijkheden. Van Spaanse churro’s tot traditonele suikerspin, van oliebollen tot een gebakken visje.

Park Hilaria is toegankelijk voor mindervaliden. Echter zijn de middenberm en de zijbermen van de Kennedylaan relatief hoog en een groot gedeelte van de middenberm is gras. Op diverse locaties worden opritten geplaatst, en er is een invalide toilet aanwezig op het terrein. De invalidenparkeerplaats vind je aan de Rachelsmolen. Houders van een invalidenparkeerkaart parkeren op het Fontys terrein. Deze parkeerplaats is bereikbaar via de Rachelsmolen vanuit de Montgomerylaan. 

Het kost nogal wat tijd om alle attracties op te bouwen. De kermis start op vrijdag, maar al op donderdag 28 juli wordt de John F. Kennedylaan afgesloten voor het verkeer. Voor wie Park Hilaria met de auto wil bezoeken: op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) zijn voldoende parkeermogelijkheden. Het dagtarief is € 7,50. Wie de auto liever wil laten staan en de fiets pakt: er is een bewaakte fietsenstalling bij de ingang aan de zijde van het station.

parkhilaria.nl

Vrijdag 5 en zaterdag 6 augustus van 14.00 tot 00.30 uur. Zondag 7 tot en met donderdag 11 augustus van 14.00 tot 00.00 uur. Vrijdag 12 en zaterdag 13 augustus van 14.00 tot 00.30 uur. Zondag 14 augustus van 14.00 tot 00.00 uur. Op maandag 8 augustus is er van 14.00 tot 15.00 uur een prikkelarm uur. Entree tot het park is gratis. Ook de live-optredens bij Hollario zijn vrij te bezoeken.

Openingstijden

Van de redactie

Ook voor kinderen is er volop vertier te vinden