Singer-songwriter Iris Penning verzorgt een optreden tijdens Books on Tour.
Singer-songwriter Iris Penning verzorgt een optreden tijdens Books on Tour.

Volop variatie tijdens Books on Tour

Algemeen

Tijdens het literair-culturele programma Books on Tour op 4 augustus rond het thema Vriendschap presenteren auteurs Marion Pauw en Femmetje de Wind hun nieuwe roman Vier wandelaars & een Siciliaan. 

EINDHOVEN - Ze schreven het boek samen met Roos Schlikker en Elle van Rijn. In de binnentuin van het Natlab gaat presentator Diederik Samwel met hen in gesprek over de totstandkoming van de roman, vriendschap en inspiratie. Daarnaast is er een optreden van singer-songwriter Iris Penning, stadsdichter van Eindhoven. Aansluitend wordt in de open lucht de Franse speelfilm Envole-moi van Christophe Barratier uit 2021 vertoond. Daarin draait het om de vriendschap tussen de 25-jarige vrijbuiter Marcus voor wie het leven één groot feest is, en de 12-jarige Marcus die sinds zijn geboorte lijft aan een ernstige hartziekte.

Marion Pauw en Femmetje de WindMarion Pauw geniet grote bekendheid als thrillerauteur. Met haar besteller Daglicht (2009) won ze de Gouden Strop, de literaire prijs voor het beste spannende boek. 

Locatie: Natlab, Kastanjelaan. Tijdstip: donderdag 4 augustus, van 19.45 tot 21.30 uur, met aansluitend aansluitend de buitenfilm (zelf een stoel meenemen). Entree: Gratis. Reserveren:

bibliotheekeindhoven.nl/programma