Een van de portretten uit de serie Onderweg. FOTO: Kees Martens.
Een van de portretten uit de serie Onderweg. FOTO: Kees Martens. Kees Martens

Veelzijdige expo te zien bij de Pennings Foundation

Algemeen

Bij de Pennings Foundation aan de Geldropseweg wordt komende zaterdag de expositie Tot hier...en verder geopend. Te zien zijn werken van een zestiental kunstenaars, én een aantal foto’s. De expositie is samengesteld door Rob Schoonen.

EINDHOVEN - In juli 2022 neemt Rob Schoonen afscheid als coördinator van de kunstredactie bij het Eindhovens Dagblad. Sinds zijn komst bij die krant in 2001 interviewde hij talloze kunstenaars en designers. Op uitnodiging van Pennings Foundation heeft hij - ter gelegenheid van dat afscheid - een expositie samengesteld. 

Netvlies

Die omvat werk van zestien kunstenaars die hij hoog heeft zitten en over wie hij in zijn ED-tijd heeft geschreven. Dat zijn: Maarten Baas, Joost van Bleiswijk, Gijs van Bon, René Daniëls, Piet Hein Eek, Kiki van Eijk, Bart Hess, Hans van Hoek, John Körmeling, Aagje Linssen, Helma Michiels, Marc Mulders, Norbert van Onna, United Cowboys, Henk Visch en Jeroen Wand. Bekende kunstwerken worden afgewisseld met objecten die niet zo vaak zijn geëxposeerd, maar die op het netvlies van de curator zijn geëtst. Zo zijn onder meer Zoo-Avenue van John Körmeling en La Muse Vénale van René Daniëls eindelijk weer eens te zien, maar ook twee tekeningen van Hans van Hoek en de (mini)modellen van een stoel en kast van de 13- jarige Piet Hein Eek. Gedurende dezelfde periode wordt ook de serie Onderweg getoond, een wekelijkse rubriek in het ED die Schoonen sinds april 2020 maakte, samen met fotograaf Kees Martens. Daarbij fantaseerde Schoonen vrijelijk bij een foto die Martens ergens onderweg in de regio maakte, steeds vanuit het raam van zijn auto. Opening: Zaterdag 30 juli 2022 16.00 uur - 18.00 uur. Om 16.00 uur openingswoord door Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation. 

De expositie is te zien van 30 juli tot en met 20 augustus 2022 bij Pennings Foundation, Geldropseweg 63, Eindhoven. Open woensdag tot en met zaterdag van 12.00 tot 17.00 uur. De expositie is gratis toegankelijk.

Pennings Foundation is een presentatie- en kennisplatform voor fotografie en lens-based art. De geschiedenis gaat terug tot 1979. In dat jaar startte Harry Pennings een galerie voor fotografie. In 2006 nam Petra Cardinaal de leiding van de galerie over. In 2018 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie.

penningsfoundation.com

Pennings Foundation

Van de redactie

Kunstwerken worden afgewisseld
met objecten

Afbeelding