Milo Pasqualini is gestart met een crowdfunding actie voor een fietslabyrint.
Milo Pasqualini is gestart met een crowdfunding actie voor een fietslabyrint.

Eindhovenaar start inzameling voor een virtueel fietslabyrint

Algemeen

Milo Pasqualini, stagiair bij SWZ zorg in Eindhoven , is een inzamelingsactie gestart voor een fietslabyrint voor SWZ Activiteitencentrum Eindhoven. Dit activiteitencentrum biedt dagbesteding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH).

EINDHOVEN - Het fietslabyrint is een systeem waarmee mensen virtuele fietstochten kunnen maken door steden en natuur. Als student bewegingsagoog weet Milo als geen ander hoe belangrijk het is om te bewegen. Echter, voor mensen met NAH is het niet altijd meer mogelijk om deel te nemen aan het verkeer. Met het fietslabyrint kunnen deze mensen virtueel toch zelfstandig fietsen door hun vertrouwde stad of wijk of natuurgebied.

Tijdens zijn stage heeft Milo ook gezien wat het fietslabyrint kan brengen. Cliënten van SWZ AC Eindhoven hebben twee weken gebruik mogen maken van dit systeem. Het viel hem op dat de cliënten hier erg positief op reageren. Zo zijn er cliënten die normaal gesproken niet bewegen en die het nu wel gingen proberen en het erg leuk vinden. Aan een fietslabyrint zit een flink prijskaartje. Vandaar dat Milo is gestart met een crowdfunding actie. Met als doel om voldoende geld op te halen zodat er een fietslabyrint aangeschaft kan worden voor SWZ AC Eindhoven. Dat doet Milo niet alleen maar in samenwerking met YP. Marketing, een mini onderneming van het Summa-College Business.

Mensen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met het Fietslabyrint virtuele fietstochten maken en zo toch de wereld ontdekken of in hun eigen woonplaats fietsen. De realistische fietservaring brengt buiten naar binnen en geeft mensen het gevoel dat zij eropuit zijn. Met Fietslabyrint Grenzeloos kunnen mensen fietsen op 600 verschillende plaatsen. Op kruispunten kiest de fietser zelf een richting; zo kan hij één stad op verschillende manieren verkennen wat veel vrijheid geeft. De prachtige beelden en omgevingsgeluiden zorgen voor een realistische fietservaring, waardoor mensen meer plezier krijgen in bewegen.

Doneren kan op:

steunactie.nl/actie/het-fietslabyrint/-7920

Inzamelactie