Rob van Brunschot, Stephen Goth en Frans van Beers van Eindhoven in Beeld. 'Vrijwilligers zijn welkom.' FOTO: Rob Weekers.
Rob van Brunschot, Stephen Goth en Frans van Beers van Eindhoven in Beeld. 'Vrijwilligers zijn welkom.' FOTO: Rob Weekers.

EIB op zoek naar versterking

Algemeen

Eindhoven kent een rijke geschiedenis. Stichting Eindhoven in Beeld (EIB) beschikt over een rijk archief dat oude en nieuwe foto’s bevat. Foto’s die bij elkaar het verhaal vertellen van het Eindhoven van vroeger, en de stad zoals ze nu is. Deze maand bestaat de stichting 15 jaar.

EINDHOVEN - “Een goed moment om terug te kijken op een zwaar jaar”, zegt voorzitter zegt voorzitter Stephen Goth. “Tijdens de coronaperiode hebben we een flinke tik gekregen. Elkaar ontmoeten was maar beperkt mogelijk. Een gedeelte van onze vrijwilligers was niet in staat om zich aan te passen aan de digitale communicatie. Dit leidde misschien niet tot het afhaken bij Eindhoven in Beeld maar de vergrote afstand verminderde de totaal ingebrachte energie. Daarom kunnen we wel wat versterking gebruiken.”

De Stichting Eindhoven in Beeld huist in het Erfgoedhuis in Eindhoven aan de Gasfabriek 4. De stichting telt momenteel 26 vrijwilligers, die zich bezighouden uiteenlopende bezigheden, van het archiveren van (oude) foto’s tot het opzetten van exposities als Parels van Eindhoven, en het schrijven van achtergrondartikelen.

Rob van Brunschot maakt deel uit van het expositie-, en redactieteam van Eindhoven in Beeld, en voelt zich daar als een vis in het water. “Ik heb er geleidelijk mijn eigen plek gevonden, een fijne omgeving, waar mensen hun talenten kunnen benutten, én zich kunnen ontwikkelen.” Frans van Beers maakt bij Eindhoven in Beel deel uit van het foto- social media-team, en heeft zich onder meer bekwaamd in het digitaliseren en bewerken van oude foto’s. Een uit de hand gelopen hobby, zo zegt hij zelf. “Ik vind het prettig om zelfstandig te werken, maar het is ook fijn om deel uit te maken van deze club en nieuwe ideeën uit te wisselen.”

Ook deel uitmaken van Eindhoven in Beeld? Kijk hier voor mee informatie.