Afbeelding

Hier moet je op letten bij de aankoop van een loungeset!

Algemeen

Op zoek naar een mooie loungeset voor in de tuin? Dan ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat de keuze echt reuze is. Zo kun je kiezen uit bijna 300 verschillende soorten Van der Garde loungesets in diverse samenstellingen en stijlen. Maar waar let je eigenlijk op als je een nieuwe loungeset koopt?

Hoeveel ruimte voor een loungeset?

Ten eerste is het natuurlijk handig om te weten waar in de tuin je de loungeset neerzet en hoeveel ruimte je dus hebt. Pak de rolmaat en meet het gedeelte van de tuin op waar loungeset op moet komen te staan. Weet je eenmaal de afmetingen, dan wordt het ook een stuk makkelijker om te zoeken en te filteren. Bij een loungeset hoef je trouwens meestal geen rekening te houden met stoelen die aangeschoven moeten worden, zoals dat bij een dining tuinset vaak wel het geval is. Dit scheelt weer ruimte!

Vorm en samenstelling loungeset

Loungesets zijn in allerlei vormen en samenstellingen verkrijgbaar. L-vormige hoekbanken zijn bijvoorbeeld erg populair voor ruimtes waar aan de ene zijde meer ruimte is dan aan de andere zijde. Hoekbanken zien er sowieso heel gezellig uit en nodigen je echt uit om lekker languit te gaan loungen. Verder kun je ook voor twee losse banken kiezen die je in een L-vorm of tegenover elkaar zet, met een tafeltje in het midden. Heb je niet veel ruimte, dan is het mogelijk om bijvoorbeeld voor één tweepersoonsbank plus nog een chaise longue te kiezen. Zoals je misschien al merkt, valt er echt veel te kiezen! Het belangrijkste is dat je in ieder geval voldoende zitplaatsen hebt voor je gezin, plus eventueel nog extra plekken voor als je regelmatig bezoek hebt.

Losse elementen en accessoires toevoegen

Sommige loungesets bestaan uit meerdere losse elementen. Je hebt dan bijvoorbeeld een bank, twee zitstoelen en een bijzettafeltje. Je kunt dus experimenteren met de indeling en zo je eigen knusse zithoek in de tuin creëren. Wil je nog een aantal extra zitplekken, dan kun je er een extra stoel of hocker bij zetten. Daarnaast zijn vloerkussens ook een flexibele manier om meer mensen van een zitplek te voorzien en extra gezelligheid toe te voegen aan je loungehoek. Breng het geheel bij elkaar met een buitenvloerkleed. Een kleed zorgt er namelijk voor dat je terras er een stuk huiselijker uitziet en zo dus een verlengde van je woonkamer wordt. Vergeet ook zeker niet een dekentje over de loungebank te draperen, zodat je ‘s avonds lekker kunt blijven zitten als het flink af begint te koelen!