De nieuwe ruimte Buurtontmoeting aan de Trompstraat werd afgelopen zondag feestelijk luister bijgezet. FOTO: Bert Jansen.
De nieuwe ruimte Buurtontmoeting aan de Trompstraat werd afgelopen zondag feestelijk luister bijgezet. FOTO: Bert Jansen.

Ontmoetingen in Hemelrijken

Algemeen

Van, voor en door buurtbewoners. Afgelopen zondag is de nieuwe ruimte Buurtontmoeting aan de Trompstraat in Hemelrijken officieel in gebruik genomen. 

EINDHOVEN - De openingshandeling is verricht door vier mensen die nauw betrokken zijn geweest bij de komst van de ontmoetingsruimte: Mieke Kessels-Viveen, Maryam Aburay, Sjaak van de Mortel en Juliette Verberk.

Woonstichting ‘thuis heeft deze ruimte van circa 90 vierkante meter aan de buurt ter beschikking gesteld. De eerste anderhalf jaar hoeft er geen huur betaald te worden zodat het nieuw gevormde bestuur, met Saskia Silverenberg als voorzitter, alle aandacht kan geven aan de inrichting en de programmering van de ruimte. Woonstichting ‘thuis heeft ook geregeld dat Lieneke Verspaandonk van Ontwikkelbedrijf3.0 het vrijwilligers bestuur ondersteunt bij het opzetten van een werkend bestuur en de invulling van de programmering. Woonstichting ‘thuis wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de buurt Hemelrijken.Samen met de designers en buurtgenoten Franke Elshout en Josef Blersch heeft het bestuur van Trompstraat 2A gewerkt om Buurtruimte om te toveren tot een sfeervolle ontmoetingsruimte. Samen met Janneke Lopata van Wij Eindhoven/Buurt in Bloei wordt de komende periode gewerkt aan de verdere invulling van de programmering. De eerste initiatieven zijn er al. Igor Longano biedt aan om buurtgenoten beter te leren fotograferen met hun mobieltje. Danielle Raijmakers wil een ochtend organiseren voor jonge moeders (en hun kind) met opvoedingsvragen en Ayfer Yilmaz wil buurtgenoten helpen die moeite hebben met brieven en formulieren van de overheid. Yousra Laherache is met een klein team al begonnen met activiteiten voor kinderen op de woensdagmiddag.