Albert Kivits en Hubert Cornelis (directeur Ontmoet & Groet) bekrachtigen de komst van het Informatiepunt Digitale Overheid in Gestel.
Albert Kivits en Hubert Cornelis (directeur Ontmoet & Groet) bekrachtigen de komst van het Informatiepunt Digitale Overheid in Gestel.

Bieb biedt hulp bij digitale vragen

Algemeen

Iets regelen met de overheid gebeurt steeds meer op de computer via internet. Voor iedereen die daar wat hulp bij kan gebruiken is er het Informatiepunt Digitale Overheid van de bibliotheek. Behalve in de bibliotheek in De Witte Dame, kun je nu ook wekelijks terecht op twee locaties in Gestel.

EINDHOVEN - Waarvoor kun je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid? Veel zaken moet je tegenwoordig online regelen. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen, werk zoeken, een woning zoeken, een rijbewijs verlengen, internetbankieren of een afspraak maken bij de gemeente. “Wil je iets regelen via de computer en kun je wel wat hulp gebruiken? Kom eens langs, we helpen je verder of verwijzen je door naar de juiste organisatie. Wij denken met je mee en geven je informatie zodat je verder kunt. Wij kunnen ook een afspraak voor je maken met een organisatie die je verder helpt.”

DigiD

Zo is er bijvoorbeeld de computercursus Digisterker, die mensen op weg helpt om te leren hoe gebruik te maken van digitale (overheids)diensten, en het zoeken en vinden van informatie op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties. De ervaring is dat veel mensen het bijvoorbeeld lastig vinden om een DigiD aan te vragen, en daar op de juiste wijze gebruik van te maken. Maar ook het DigiCafé kan uitkomst bieden.

Gestel

Het Informatiepunt Digitale Overheid in Gestel is op twee locaties wekelijks te bezoeken. Elke maandag van 10.00 uur tot 12.00 uur bij Ontmoet & Groetpleyn Gestel, Gagelboschplein 1. (Het Ontmoet & Groetpleyn is in Gezondheidscentrum Zuiderpark, direct bij binnenkomst). Elke vrijdag van 13.30 uur tot 15.00 uur bij Ontmoet & Groet Gestel, Jongemastate 71a.Op beide locaties is ook een digicoach aanwezig. Deze helpt je met digitale vragen, bijvoorbeeld over de smartphone of tablet. Ook kun je hulp krijgen bij moeilijke brieven. Het Informatiepunt Digitale Overheid in De Witte Dame: iedere dinsdag en zaterdag van 11.00 uur tot 12.00 uur.

De Bibliotheek Eindhoven, Stichting Ontmoet & Groet en Archipel verzorgen samen het Informatiepunt Digitale Overheid in Gestel. Door gezamenlijk spreekuren te organiseren willen ze het bereik vergroten. Samen hopen ze de zelfredzaamheid van iedere Eindhovenaar te vergroten.

Samenwerking

Veel zaken
moet je tegenwoordig online regelen

Van de redactie

Afbeelding