De ELE Rally is altijd goed voor een mooi plaatje. FOTO: Joris van Esch.
De ELE Rally is altijd goed voor een mooi plaatje. FOTO: Joris van Esch. Joris van Esch jozzy78@gmail.com

ELE Rally raast door de regio

Algemeen

Autosportliefhebbers komen zaterdag 21 mei helemaal aan hun trekken als in Son de ELE Rally van start gaat. 

SON - Met een overvol deelnemersveld verdeeld over de eerste editie van de ELE e-Rally, de 57e ELE Rally, de vierde ELE Historic Rally en de 6e ELE Shortrally zal er op het scherpst van de snede gevochten worden voor mooie klasseringen. 

De nodige equipes verschijnen met hun nieuwe wapen ten tonele met enkele primeurs in de Nederlandse rallywereld als gevolg. Onveranderd is het feit dat het een zware dag zal worden voor mens en machine, zo blikt de organisatie alvast vooruit. 

Om het voor de deelnemers interessant te houden zijn er de nodige wijzigingen aangebracht op de traditionele klassementsproeven die dit jaar op het programma staan: de Strijpse Kampen in Oirschot, Wintelre-Oerle en Spoordonk. Aan het einde van de middag staat de laatste keer Strijpse Kampen op het programma waar de coureurs nog één keer het verschil kunnen maken. Vervolgens is Sint-Oedenrode aan de beurt, met aansluitend een klassementsproef in Son op een ongetwijfeld volgepakt Ekkersrijt. Vervolgens wordt finishplaats Son bepalend voor het het eindklassement.

Veel aandacht gaat uit naar de eerste editie van de rally voor elektrische auto’s, waar met lokale held Jari van Hoof hoge ogen hoopt te gooien. En met ook kanshebber Timo van der Marel op de deelnemerslijst belooft ook dit voor de liefhebber een mooi evenement te worden. 

In de Historic Rally is een mooie strijd gegarandeerd tussen de verschillende equipes, waar Piet-Hein van der Heijden (Lancia Delta), Jef van Hooft (Deltona Rallysport, Delta HF Integrale) en Marcel Ludwig (Audi A1 Quattro) eruit springen. Voor het volledige wedstrijdprogramma:

elerally.nl