Twan Tacken heeft een heerlijk recept voor zomerse gamba's in tomatensaus. FOTO:  Bert Jansen.
Twan Tacken heeft een heerlijk recept voor zomerse gamba's in tomatensaus. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Gamba’s in tomatensaus

Algemeen

Studenten van Summa Horeca serveren voor Groot Eindhoven – onder toeziend oog van docent Dirk Bongers - een oog- en tongstrelend gerecht. Vandaag bereidt Twan Tacken gamba’s in tomatensaus.

EINDHOVEN - De zon schijnt weer volop en dat betekent doorgaans dat gamba’s in overvloede in de supermarkt verschijnen. Dus waarom niet een heerlijk recept met dit ingrediënt, dacht Summa-student Twan Tacken.

Benodigdheden (4 personen)

16 gamba’s

50 gr tomatenpuree

1 rode ui

2 tenen knoflook

200 gram tomaten concasse

Scheutje olijfolie

Peper en zout, naar smaak

Tabasco, naar smaak

Gedroogde chilivlokken

Bereidingswijze

- Maak de gamba’s schoon

- Marineer ze met olijfolie en chillivlokken.

- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn- Doe deze in een pan met olijfolie en fruit deze

- Voeg hierna de tomatenpuree toe en ontzuur deze.

- Voeg daarna de concassé toe- Maak de saus op smaak met tabasco, peper en zout.

- Bak de gamba’s; als ze aangebakken zijn laat ze verder garen in de saus 

- Schep 4 gamba’s op per persoon en voeg de saus aan toe.

Smakelijk eten!

AAN TAFEL

Afbeelding