Afbeelding

Nog één keer de wijken in

Algemeen

Ik bewaar in principe alles. Weggooien zit namelijk niet echt in mijn aard. Zo heb ik al mijn agenda’s nog van de middelbare school en als ik een beetje verder zoek dan kom ik bij mijn ouders op de zolder ook nog mijn aantekeningen tegen van de middelbare school. Het is denk ik wel duidelijk hoeveel ik dan de afgelopen negen jaar heb bewaard, zowel digitaal als op papier.  

Het is een enorm karwei om dit allemaal uit te sorteren en een nog grotere uitdaging om spullen weg te gooien. Ik ben er al een tijd mee bezig, maar de afgelopen twee weken heb ik meters gemaakt. Terwijl een groot deel van het land vakantie vierde, heb ik veel uitgezocht én weggegooid. En tijdens deze grote opruimsessie kwamen er weer veel herinneringen boven van o.a. bijzondere ontmoetingen in de wijken.

Ik zat gelijktijdig dan ook te worstelen met een passende afscheidsborrel. Op het stadhuis is het wat stijfjes en kan ik maar een beperkt aantal mensen uitnodigen. Daar ga ik de komende weken een afscheidstour door onze stadsdelen maken. Ik organiseer kleinschalige borrels waar ik de wijkvrijwilliger, buurtagent, welzijnswerker en andere mensen voor uitnodig die bijdragen aan een veilige, leefbare en bovenal gezellige wijk om in te wonen.

Uiteraard zijn jullie, de trouwe lezers van mijn column, ook van harte welkom. Ik zou het leuk vinden om je bij de locatie bij jou in de buurt (nog) een keer te zien. Tussen 16.00 en 18.30 uur ben ik te vinden op de volgende data en locaties: 19 mei: Strijp + centrum, VTA Lievendaal, 23 mei: Gestel, wijkcentrum ‘t Slot, 25 mei: Tongelre, activiteitencentrum Orka, 30 mei: Stratum, wijkcentrum FAB2, 82 juni: Woensel, De Mortel.

Gek genoeg heb ik de afgelopen jaren niet veel foto’s bewaard. Dus heb je nog leuke foto’s of een aandenken aan een ontmoeting? Neem ze mee, want ik heb weer voldoende ruimte in mijn archiefkast.

Yasin Torunoglu

Zeg maar Yasin