Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. FOTO: PixaBay.
Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. FOTO: PixaBay.

Kijkje in de wereld van transport

Algemeen

De arbeidsmarkt in de sector transport en logistiek in de regio Eindhoven kampt met een tekort aan personeel. Voor werkgevers is het lastig om vacatures direct te vervullen. Dit blijkt uit de meest recente factsheet Arbeidsmarktontwikkelingen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL). 

EINDHOVEN - De sector speelt hierop in door met het project ‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl in de regio ‘Instapdagen’ te organiseren die een kijkje geven in de wereld van transport en logistiek. Op 16 mei is er een instapdag met banenmarkt in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven. Onder leiding van Tom Coronel en vlogger en vrachtwagenchauffeur Martijn Kuipers.

Vrachtwagenchauffeur is een mooi beroep met een aantrekkelijk toekomstperspectief. In de komende jaren heeft de sector landelijk behoefte aan de instroom van zo’n 10.000 chauffeurs per jaar. De regio Zuidoost- Brabant is een grote regio qua werkgelegenheid voor transport en logistiek. Het is ook een zeer krappe arbeidsmarkt voor chauffeurs en behoort tot top vijf van regio’s met de meeste vacatures voor chauffeurs. Mensen die er klaar voor zijn om vrachtwagenchauffeur te worden, krijgen nu de kans om in te stappen met een flinke lesgeldsubsidie én een baangarantie.

Werken als vrachtwagenchauffeur in de sector transport en logistiek betekent werken in een sector die ertoe doet: het is een vitaal beroep. De vrijheid, zelfstandigheid, baanzekerheid en de afwisseling maken het beroep aantrekkelijk voor een bredere groep mensen. Het is een baan van deze tijd in een dynamische sector met zekerheid voor de toekomst. Om de drempel van het lesgeld te verlagen is er een flinke vergoeding beschikbaar waarbij je maximaal 15% van het lesgeld voor de opleiding Chauffeur beroepsgoederenvervoer zelf moet betalen. Dit zijn bijvoorbeeld ook rijlessen voor het behalen van je C(E) rijbewijs. En door het aanbieden van een baangarantie bij een toekomstige werkgever wil de sector de keuze nog verder vergemakkelijken. Na je opleiding ga je dan direct aan de slag.

Om mensen kennis te laten maken met de sector transport en logistiek worden voorlichtingsbijeenkomsten gehouden onder begeleiding van Tom Coronel. Tijdens deze avonden krijg je letterlijk een kijkje in de wereld van transport en logistiek. Zo kun je meerijden op de vrachtauto, praten met een zij-instromer die voor deze wereld heeft gekozen en met ons in gesprek gaan of het iets voor je is. Ook kun je direct kennis maken met werkgevers uit de regio Eindhoven die op dit moment op zoek zijn naar chauffeurs.

‘ikwordvrachtwagenchauffeur.nl’ is een campagne van sociale partners in de sector transport en Logistiek, TLN, VVT, FNV Transport en Logistiek en CNV Vakmensen. De campagne is in handen van Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en wordt mogelijk gemaakt door SOOB, het opleidingsfonds voor de sector. 

ikwordvrachtwagenchauffeur.nl

Van de redactie

Instapdag met banenmarkt in het Jan Louwers stadion