Deelnemers Carlien Oudeman en Loïs Snoek op dwarsfluit. FOTO: Archipel.
Deelnemers Carlien Oudeman en Loïs Snoek op dwarsfluit. FOTO: Archipel.

Muzikanten lopen zich warm voor Muziekconcours Archipel

Algemeen

Stichting Vrienden van Archipel organiseert dit jaar voor de negende keer het jaarlijkse Muziekconcours. Na vier succesvolle voorrondes, strijden de twaalf halve finalisten op 21 en 22 mei voor een plek in de Grande Finale. 

EINDHOVEN - Hierbij kan het publiek genieten van (licht) klassieke muziek op hoog niveau. Zowel bewoners van Akkers, mantelzorgers als omwonenden zijn van harte uitgenodigd. De halve finales starten om 14:00 uur en zijn gratis toegankelijk. De twaalf deelnemers tussen de 9 en 18 jaar zijn te horen op de dwarsfluit, viool, piano, cello, harp en gitaar. De halve finales vinden plaats op 21 mei op locatie Akkers, Margot Begemannstraat 9 in Nuenen, en op 22 mei op locatie Berkenstaete, De Bontstraat 71 in Son en Breugel.

Jury

vier juryleden zullen bepalen welke halve finalisten door gaan naar de Grande Finale. Drie van hen zijn succesvol in de muziekwereld en zijn bekend van onder andere radio- en cd-producties. Jurylid Raf De Keninck is klarinettist, kamermusicus, dirigent en zet zich in voor de kwaliteit van het hoger muziekonderwijs in Europa en daarbuiten. Raf is artistiek leider van het Vlaams Sinfonietta en lid van het College van Bestuur aan de Design Academy Eindhoven. Jenny Spanoghe is een gereputeerde Belgische concertvioliste en altiste en geeft wereldwijd masterclasses en concerten. Jenny vormt het succesvolle Duo Landini met organist, klavecinist en componist Jan Van Landeghem. Martien Maas is pianist, dirigent bij verschillende harmoniën en als correpetitor verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Het vierde jurylid is muziekliefhebber en een bewoner van de locatie waar de halve finale wordt gehouden.

Op zondag 5 juni vindt de ‘Grande finale’ van het Archipel Muziekconcours plaats in het Muziekgebouw Eindhoven. Het belooft een spannende strijd te worden tussen zes finalisten! De finale begint om 14.30 uur in de grote zaal van het Muziekgebouw Eindhoven.

Voor wie er bij wil zijn tijdens de finale. Entreekaarten zijn te koop voor 6,50 euro (incl. reserveringskosten en pauzedrankje). Er is voldoende plaats voor rolstoelen. Reserveren:

muziekgebouweindhoven.nl

Reserveren

Van de redactie

Finale is een spannende
strijd tussen
zes finalisten