Bibliotheekcafé in De Witte Dame is het hart van de bibliotheek.
Bibliotheekcafé in De Witte Dame is het hart van de bibliotheek.

Bieb zoekt extra handen

Algemeen

De Bibliotheek Eindhoven kan niet zonder haar enthousiaste team van vrijwilligers. Samen zorgen zij ervoor dat de bibliotheek een uitnodigende plek is, met een mooie collectie boeken en een drukbezocht café. Ook ondersteunen vrijwilligers bij de uitvoer van diverse projecten, zoals Samen Thuis in Taal. Dit project is ontwikkeld om de taalontwikkeling van kinderen stimuleren. Ook de ouders worden hierbij betrokken. De bibliotheek zoekt nog naar vrijwilligers voor ondersteuning.

EINDHOVEN - Het project richt zich vooral op gezinnen waar thuis weinig tot geen Nederlands wordt gesproken of gelezen. De vrijwilligers van Samen Thuis in Taal lezen samen met de kinderen. Dit doen ze op school, en vervolgens ook bij het kind thuis. Daar worden de ouders uitgenodigd om deel te nemen aan het (voor)leesritueel. De vrijwilliger leest ongeveer anderhalf uur per week voor op school, en 45 minuten binnen het gezin.

Bibliotheekcafé in De Witte Dame is het hart van de bibliotheek. Horecaprofessionals werken hier samen met vrijwilligers en stagiaires. Ze zorgen voor het woonkamergevoel, waar iedereen welkom is en serveren drankjes, broodjes en versgebakken zoets. Het team kan voor meerdere dagen en dagdelen versterking gebruiken.

Wie interesse heeft om vrijwilliger te worden, kan contact opnemen met Els Koopman.

vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl

Op www.bibliotheekeindhoven.nl/vacatures vind je meer informatie over deze vrijwilligersfuncties. Heb je nog vragen of wil je reageren? Neem dan contact op met Els Koopman via vrijwilligers@bibliotheekeindhoven.nl.

Vrijwilligers