MCB is flink aan het groeien. Heleen Brakenhoff gaat weer met leveringen op pad. FOTO: MCB.
MCB is flink aan het groeien. Heleen Brakenhoff gaat weer met leveringen op pad. FOTO: MCB.

‘In de hele breedte mensen nodig’

Algemeen

We horen dagelijks over krapte op de arbeidsmarkt: veel bedrijven kunnen moeilijk aan personeel komen. Recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven een daling aan van het aantal werklozen en een stijging van het aantal openstaande vacatures. Leidt dit tot rode hoofden van spanning en extra activiteiten? In een korte serie polsen we diverse partijen.

EINDHOVEN - Bij MCB, de van oorsprong Eindhovense metaalgroothandel, spreekt men van een stevige uitdaging om vacatures ingevuld te krijgen. “We zijn flink aan het groeien en hebben in de hele breedte van ons bedrijf mensen nodig, terwijl er relatief weinig werkzoekenden op de arbeidsmarkt zijn. Dat is de puzzel momenteel”, laat recruiter Sophie Verdonk weten. “Maar het lukt nog steeds. Het afgelopen jaar hebben we 130 vacatures weten in te vullen.”

Ontwikkelen

Wat staat er in het vizier in jullie werving? “Uit de praktijk weten we dat werkzoekenden vooral willen dat ze zich fijn voelen in hun werk, zich kunnen ontwikkelen en ertoe doen. Dat zit in de job, in de kansen die ze krijgen om te leren en door te groeien, in de sfeer, collega’s die elkaar helpen. Eigenlijk heb je daarmee meteen MCB opgesomd. Ik noem ons altijd een gezellig bedrijf voor leergierige mensen. Als we sollicitanten maar eenmaal aan tafel krijgen, ervaren en zeggen ze dat ook. In de lopende wervingscampagne hebben we daarom het aspect van ‘gezamenlijkheid’ nadrukkelijk centraal gesteld: ‘Met elkaar zijn wij MCB’. In korte filmpjes vertellen eigen medewerkers, van chauffeur tot ict’er. Zij zijn tenslotte het bedrijf.” 

Sophie geeft aan dat MCB de deur ook wagenwijd openzet voor stagiairs. “Dat is trouwens altijd al zo geweest. We hebben veel mogelijkheden, zowel in logistiek en productie als in kantoorfuncties, voor MBO-, HBO- én universitair stagiairs. We hebben onder meer contacten met Summa, Fontys en de TU/e.”

“Natuurlijk is investeren in de medewerkers die je in huis hebt, de kortste weg naar een goed personeelsbestand. Wat dat betreft doen we bijvoorbeeld veel aan scholing en kennisontwikkeling”, laat Sophie weten. “We bieden eigen medewerkers de kans om logistieke MBO-opleidingen te volgen en we hebben een e-campus met verschillende trainingen op alle mogelijke vlakken: vaktechnisch, praktische vaardigheden, soft skills, vitaliteit. En met onze MCB Campus hebben we een eigen opleidingsinstituut waar we praktische metaalkennis aanbieden in de markt.”

Metaalkundig adviseur Arno van Wijnen: “Metaalkennis dreigt uit Nederland te verdwijnen, metaalkunde is nog maar bij een paar afstudeerrichtingen onderdeel van de opleiding werktuigbouwkunde.” Zelf geeft hij onder meer lessen bij Summa Techniek in Eindhoven over moeilijk verspaanbare materialen. “Om de verspaningstechnologie in Zuidoost-Brabant in stand te houden.”

Ellen Popeyus

‘Ik noem ons een gezellig bedrijf voor leergierige mensen’