Waar moet de opvolger van burgmeester John Jorritsma aan voldoen? FOTO: Bert Jansen.
Waar moet de opvolger van burgmeester John Jorritsma aan voldoen? FOTO: Bert Jansen.

Enquete nieuwe burgemeester

Algemeen

Vanaf gisteren (dinsdag 25 januari) kunnen Eindhovenaren meedenken over de profielschets van de nieuwe burgemeester. Door middel van een online enquête kan iedereen zijn of haar wensen aangeven.

EINDHOVEN - In september neemt burgemeester Jorritsma afscheid. Hij is dan zes jaar burgemeester geweest. Daarom gaan we als stad op zoek naar een nieuwe burgemeester. “De gemeenteraad stelt een profiel op voor een nieuwe burgemeester en neemt hierin ook graag de mening van Eindhovenaren mee”, aldus raadslid Lex Janssen, voorzitter van de Werkgroep Profielschets burgemeester. “We vragen aan een aantal bedrijven en instellingen wat ze zoeken in een nieuwe burgemeester, maar dat willen we natuurlijk ook van inwoners weten. Waar moet een burgemeester aan voldoen? Welke eigenschappen moet de nieuwe burgemeester hebben die passen bij onze stad?”

Op de webpagina eindhoven.nl/burgemeester040 en in Groot Eindhoven van 25 januari is de enquête te vinden. Alle reacties die vóór 7 februari binnen zijn, vormen samen met het eisen- en wensenpakket van de gemeenteraad de basis voor de profielschets. De uitslag van de enquête wordt eind februari gepubliceerd. De profielschets wordt door de nieuwe raad na de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld.

Denk mee over opvolger Jorritsma