Het Albert van Abbehuis zet zich in voor kunstenaars.
Het Albert van Abbehuis zet zich in voor kunstenaars.

Herstart Expo Albert van Abbehuis

Algemeen

Brabantse kunstenaars een hart onder de riem steken. Dat is de insteek van het Albert van Abbehuis om de tentoonstelling ‘Benefiet voor Brabant’ te heropenen. Honderd professionele exposeren, hun werk is tevens te koop.

EINDHOVEN - “Corona heeft in de afgelopen periode in de culturele sector een grote impact gehad. Veel projecten, tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen zijn uitgesteld, stopgezet of zelfs geannuleerd. Professionele kunstenaars die door de coronacrisis hun werk niet kunnen tonen en inkomen mislopen krijgen de kans om alsnog werk te presenteren in het Albert van Abbehuis aan de Bilderdijklaan 19 in Eindhoven”, zo laten de mensen van het Albert van Abbehuis weten.

Comité

De opbrengst van de verkoop gaat voor de volle honderd procent naar de kunstenaar. Van meer dan 216 aanmeldingen voor het event heeft het selectie comité,  onder leiding van de curator Yvonne Hamstra, de kunstenaars gekozen. “Mede door de selectie door Yvonne Hamstra en Diana Fransen is een kwalitatief goede mix van zeer uiteenlopende kunst aanwezig.”

Iedere kunstenaar mocht maximaal twee kunstwerken inleveren en deze mocht maximaal 500 euro kosten. “Wij willen iedereen aanmoedigen, om van deze unieke gelegenheid gebruik te maken en voor een redelijke bedrag professionele kunst te kunnen kopen”, zo is de insteek. 

Het Albert van Abbehuis wil de samenleving verbinden met de werelden van kunst, wetenschap, design en technologie. De tentoonstellingsruimte van het huis wordt voor diverse doeleinden gebruikt en functioneert als een multi-platform voor hedendaagse kunsttentoonstellingen, hackathons, meet-ups, interactieve workshops, performances en zogeheten ‘cutting edge lezingen’. Nationale en internationale samenwerkingsverbanden met collega-initiatieven in de culturele sector versterken hun doel als toonaangevende ontmoetingsplaats voor interdisciplinaire interacties, met als resultaat onvoorstelbare mogelijkheden. 

Uitgaande van heropening van de musea per 26-1 is de expositie is te bezoeken vanaf zaterdag 29 januari tot en met zondag 20 februari. Het Albert van Abbehuis is geopend van donderdag t/m zondag van 13.00-17.00 uur.

www.albertvanabbehuis.nl

Voor een redelijke bedrag professionele kunst kopen

Van de redactie

Afbeelding