Voor een boosterprik in het Beursgebouw hoeft geen afsrpaak meer worden genaakt. FOTO: Bert Jansen.
Voor een boosterprik in het Beursgebouw hoeft geen afsrpaak meer worden genaakt. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

GGD krijgt extra hulp van Defensie

Algemeen

Ook in onze regio stijgt het aantal afgenomen testen enorm, afgelopen week met ruim 60 procent. Het uitgangspunt blijft dat iedereen binnen 24 uur een testafspraak kan maken, daarom breidt GGD Brabant-Zuidoost de testcapaciteit uit, en vraagt het de helpende hand aan Defensie. Ook kunnen mensen nu zonder afspraak terecht voor een boosterprik in het Beursgebouw.

EINDHOVEN - Vanaf afgelopen weekeind assisteren medewerkers van Defensie bij de testlocaties in Eindhoven en Helmond. De betreffende medewerkers worden opgeleid door de GGD. Deze bijzondere samenwerking met Defensie is eind vorig jaar gestart, het begon met vaccineren, nu komt daar het testen voor in de plaats.

Voorbereid

“We zijn blij dat de samenwerking met Defensie zo goed is en dat we deze verder kunnen uitbreiden. Hierdoor houden we de testcapaciteit op orde én zijn we voorbereid op een toeloop. De verwachting is namelijk dat het aantal besmettingen de komende weken blijft toenemen, GGD BZO is hierop voorbereid”, vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19.

“Verder hebben we nieuwe mensen aangenomen en leiden we vaccinatiemedewerkers op om tijdelijk mee te werken op de teststraten. De inzet en betrokkenheid van onze medewerkers blijft onverminderd hoog, samen zorgen we ervoor dat we aan de testvraag in de regio kunnen blijven voldoen. Hierdoor kunnen we inwoners nog steeds binnen 24 uur een testafspraak geven” aldus Gonny van Loon.

Iedereen van 18 jaar en ouder is uitgenodigd voor een gratis extra prik, de boostervaccinatie. De extra prik is nodig om twee redenen. Ten eerste helpt de boosterprik de bescherming tegen het coronavirus hoog te houden. De boosterprik is een extra prik zodat je goed beschermd blijft tegen ernstige ziekte of sterfte door corona. Je bepaalt zelf of je deze extra prik wilt. Je krijgt het vaccin van Moderna of BioNTech/Pfizer. Je kunt niet kiezen. Het maakt bij de extra prik niet uit welk vaccin je eerder kreeg.

De teststraat is zeven dagen in de week open. Wie lange wachttijden wil voorkomen doet er goed aan een afspraak te maken voor de coronatest. Dat kan door te bellen met: 0800-1202, of via:

coronatest.nl

Afspraak maken

‘Blij dat de samenwerking met Defensie zo goed is’

Van de redactie

Afbeelding