Jongeren van De Kringen Eindhoven willen een eigen ontmoetingsgroep op touw zetten.
Jongeren van De Kringen Eindhoven willen een eigen ontmoetingsgroep op touw zetten.

‘Je maakt er vrienden voor het leven’

Algemeen

Een leuke, gezellige groep gelijkgestemden die met regelmaat bij elkaar komen om over van alles en nog wat te praten, én een luisterend oor voor elkaar hebben. De Kringen regio Eindhoven zoekt jongeren (18 tot 35 jaar ) om een nieuw groep op te starten.

EINDHOVEN - De Kringen is de plek voor homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders om elkaar te ontmoeten. Een landelijk initiatief dat als opzet heeft om LHBT’ers op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen. In Eindhoven zijn er groepen actief die elkaar ontmoeten, maar die bestaan juist uit mensen boven de 35. “Terwijl wij denken dat ook jongere mensen behoefte hebben aan een eigen kring”, zegt coördinator Richard Raemaekers.

Afspreken

“In het verleden hebben we al eens een leuke groep gehad, maar dat is een tijdje terug. Vorig jaar nog hebben we geprobeerd een nieuwe groep op te starten, maar dat bleek lastig. Corona heeft wat dat betreft roet in het eten gegooid. Zeker omdat het eigenlijk de bedoeling is dat de groep elkaar ontmoet bij een van de deelnemers thuis. Nu hebben we een plek gevonden in een oud schoolgebouw waar mensen met elkaar kunnen afspreken.”

Waarom er juist voor jonge LHBT’ers een eigen ontmoetingsgroep moet komen, heeft volgens Raemakers meerdere redenen. “Juist voor jongeren kan het prettig zijn om met elkaar te praten, bijvoorbeeld over een coming out, of over het uitbreiden van je sociaal netwerk. Natuurlijk, dat kan ook in de kroeg, maar voor veel mensen is het daar te druk. En laten we eerlijk zijn, als er gevoelige thema’s worden besproken doe je dat het liefst in een omgeving waar je mag zijn wie je bent.”

Raemakers, die zelf ook in een kring actief is, heeft er goede ervaringen mee. “Het gaat niet alleen om het voeren van gesprekken, al is dat wel belangrijk. De Kring is boven alles ook hartstikke gezellig, samen praten, samen een hapje eten of met zijn allen naar de bioscoop. Je maakt er vrienden voor het leven!”

Elke kring is anders. Deelnemers bepalen zelf hoe vaak ze afspreken en hoe de bijeenkomst wordt ingevuld. Dit kan dus heel verschillend zijn. Zo zijn er kringen die elke keer samen aan de keukentafel afspreken voor een goed gesprek, maar er zijn ook kringen die elke maand samen koken of afspreken in de kroeg. Interesse? Stuur dan een mail naar:

eindhoven@dekringen.nl

Aanmelden

Het gaat niet alleen om het voeren van gesprekken

Rob Weekers

Afbeelding