Kailina Vogel: ' durf uit je comfortzone te komen, dan blijk je vaak meer te kunnen dan je denkt.' FOTO: Bert Jansen.
Kailina Vogel: ' durf uit je comfortzone te komen, dan blijk je vaak meer te kunnen dan je denkt.' FOTO: Bert Jansen.

‘Schoonheid zit voor mij van binnen’

Algemeen

Op 13 maart vindt de finale van de jaarlijkse verkiezing Miss Teen Of Noord-Brabant plaats voor meisjes van 15-18 jaar. Wijzen de vingers naar Kailina Vogel, dan hebben we een Eindhovense winnares van 16 jaar die vervolgens meedingt naar de nationale titel. “Ben aardig voor anderen en blijf bij jezelf. Dan ben je op zijn mooist.”

EINDHOVEN - Kailina bereikte met 17 andere tieners de Brabantse finale door drie rondes te overleven op een eerdere castingdag. Daarin moesten ze zich voorstellen, in bikini over de catwalk lopen en een gesprekje in het Engels voeren over een actueel thema. Bij Kailina ging het over haar politieke belangstelling.

Uitstraling

“Het is een mix van uitstraling en maatschappelijk bewustzijn waar je op wordt beoordeeld. ‘Beauty and brains’ zogezegd. Mooi zijn, maar ook midden in de maatschappij staan. Dat past wel bij me. Schoonheid zit voor mij vooral van binnen: dat je een goed hart hebt en rekening houdt met anderen. Dat vind ik het allerbelangrijkste.”

Die sociale inborst kan ze kwijt in een deel van de online challenges waarmee ze voorafgaand aan de finaledag al punten kan verzamelen. Want naast onder meer make up- en haarstijl-challenges, waarin de focus op haar ‘buitenkant’ ligt, wordt ze ook gevraagd een glimlach op het gezicht van anderen te toveren en geld in te zamelen voor arme kinderen. “Daarvoor ben ik met pakketjes en kaartjes langs oudere mensen in de buurt gegaan. En in de supermarkt waar ik werk, zamel ik flessenbonnen van klanten in voor de kinderen. Daarnaast zet ik mijn social media in voor dit goede doel.”

Positieve boodschappen

Kailina: “In die zin gebruik ik social media ook op twee manieren. Ik presenteer mezelf, omdat ik het leuk vind om in de modellenwereld aan de slag te gaan. En ik benut ze voor mijn bijbaantje als influencer. Maar ik wil er ook positieve boodschappen mee uitdragen. Bijvoorbeeld over zelfvertrouwen. Ik ben zelf altijd heel onzeker geweest. Die bikinironde op de castingdag vond ik superspannend. Twee jaar geleden zou ik dat absoluut niet gedurfd hebben. Maar voordat ik opging, dacht ik: ‘doe het gewoon, je kunt het’. En ik kwam heel zelfverzekerd over. Dat wil ik anderen meegeven: durf uit je comfortzone te komen, dan blijk je vaak meer te kunnen dan je denkt.” Zien we in Kailina een professioneel model in-de-dop? “Misschien, het ligt er natuurlijk aan of ik succes heb of niet. Qua toekomst ben ik eigenlijk nog zoekende. Ik doe vormgeving op het Sint Lucas, vind het ontwerpen van interieurs interessant, maar voel er ook voor om verpleegkundige of verloskundige te worden. Mocht ik doorbreken in de modellenwereld of influencer worden met een groot bereik, dan wil ik wel bij mezelf blijven. Ik ga bijvoorbeeld niet hongeren omdat een bureau magere modellen wil, want dat zou niet mijn keuze zijn. Dát wil ik juist ook uitdragen: wat je ook doet, ben aardig voor anderen en blijf bij jezelf. Dan ben je op zijn mooist”.

Ellen Popeyus

‘Ik wil er ook positieve boodschappen mee uitdragen’