Voor wie een boosterpik wil halen is het Beursgebouw nog steeds in bedrijf, zonder afspraak kunnen mensen hiervoor ook in Helmond terecht. FOTO: Bert Jansen.
Voor wie een boosterpik wil halen is het Beursgebouw nog steeds in bedrijf, zonder afspraak kunnen mensen hiervoor ook in Helmond terecht. FOTO: Bert Jansen. Bert Jansen

Haal je prik zonder afspraak

Algemeen

Het is een eindje rijden, maar voor veel mensen kan het toch een uitkomst zijn. Vanaf afgelopen dinsdag kunnen mensen die graag een boosterprik willen halen, maar nog geen afspraak hiervoor hebben gemaakt terecht in Helmond. Voor wie het dichterbij wil zoeken: in het Beursgebouw in Eindhoven kun je nog steeds terecht voor een vaccinatie, maar hier geldt dat er wél vooraf een afspraak moet worden gemaakt.

EINDHOVEN - GGD Brabant-Zuidoost op de vaccinatielocatie Helmond de deuren open voor inwoners die nog geen boosterprik hebben gehaald. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan zonder afspraak terecht in Helmond. Inwoners kunnen zich dagelijks tussen 9.00 en 16.30 uur melden voor de boosterprik. Houd rekening met extra wachttijd op de locatie.

ID-bewijs

Op de locatie Helmond hebben inwoners van 18 jaar en ouder geen afspraak meer nodig om hun boosterprik te halen. Ze hoeven alleen hun ID-bewijs mee te nemen naar de vaccinatielocatie, de gezondheidsverklaring vullen ze ter plekke in. Per dag is een vaste hoeveelheid vaccin beschikbaar. Het kan dus gebeuren dat je de vraag krijgt om de volgende dag terug te komen, want op is op, zo laten de mensen van GGD weten. Inwoners hebben ook zonder afspraak geen vrije keuze in vaccin. Daarnaast is het goed om te weten dat op beide vaccinatielocaties het dragen van een mondkapje verplicht is. Wie een stempel in het gele boekje wil, neemt dit boekje zelf mee. Twijfel je nog over je vaccinatie? De artsen op de vaccinatielocatie informeren je graag.

Makkelijker

“Het halen van de boostervaccinatie wordt nu dus nog gemakkelijker. Het geeft een goed gevoel dat we mensen nu deze mogelijkheid kunnen bieden,” vertelt Gonny van Loon, programmamanager Covid-19. Wie gebruik wil maken van de mogelijkheid om zonder afspraak binnen te lopen moet hiervoor waarschijnlijk wel het nodige geduld betrachten, omdat er rekening moet worden gehouden met wachttijden.

Wie zonder een afspraak een vaccinatie wil komen halen, is dagelijks tussen 09.00 en 16.30 uur welkom op de vaccinatielocatie Helmond aan de Haverdijk 11. Deze locatie is het best bereikbaar met de auto of fiets. Op de locatie Beursgebouw Eindhoven werkt GGD Brabant-Zuidoost uitsluitend op afspraak.

Zonder afspraak

‘Halen van boostervaccinatie wordt nog makkelijker’

Van de redactie

Afbeelding