Logo grooteindhoven.nl


Foto: Wilde Ganzen

Goede doelen onder de aandacht bij Dorpsboerderij Weverkeshof

Op zaterdag 26 en zondag 27 augustus is Dorpsboerderij Weverkeshof weer gastheer voor het goede doel. Dit jaar zijn er goede doelen uit Ghana en Namibia.

NUENEN - Op zaterdag komen Henny en Jaap Matser van Zorgboerderij Kings and Queens in Offinso, Ghana langs. Henny en Jaap waren al eerder te gast op Weverkeshof. Zij timmeren flink aan de weg voor hun Zorgboerderij.

Op zondag ontvangt de Weverkeshof Toos Verbruggen van het project Connected to Namibia. Zij heeft, net als Henny en Jaap, dit jaar een 10-jarig jubileum te vieren en is vaak in Namibië te vinden voor de verschillende projecten.
Beide projecten zijn aangesloten bij stichting Wilde Ganzen welke sinds 1957 armoede wereldwijd bestrijdt. Zij steunen kleinschalige projecten, opgezet door mensen ter plaatse samen met bevlogen Nederlanders. Ze helpen met kennis, ervaring en financiële steun. Zo maken zij samen een verschil in de levens van mensen. Met zichtbare en blijvende resultaten.
Zorgboerderij Kings and Queens is een boerderij voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige handicap. Er is een woonhuis voor de kinderen en de vrijwilligers. Maar er zijn ook varkens, kippen en een stuk land voor maïs, citrusvruchten en biologische groente. Op het terrein hebben ze ook hun eigen waterputten. Er is de laatste jaren erg veel gerealiseerd. In 2017 en 2018 is het de bedoeling dat er een kippenfarm voor 6.000 legkippen gerealiseerd wordt. En huisvesting in de boerderij voor de medewerkers. Alles is erg ambitieus en noodzakelijk om de zorgboerderij in 2019 zelfvoorzienend te laten zijn.

Connected to Namibia foundation-Nuenen heeft als doel de kansarmen kinderen in Namibië, specifiek de Bushman en de Himba's, een betere toekomst te geven. Dit gebeurt door het bouwen van scholen en het coachen van leerkrachten om het onderwijs op een hoger niveau te brengen. Waterinstallaties op zonne-energie worden gerealiseerd om een permanente watervoorziening te garanderen. Daar heeft zowel de school als de gemeenschap profijt bij.
Toos Verbruggen geeft zondag uitleg geeft over de projecten. Er is tevens een korte film over gemaakt en er wordt speelgoed van het Wereldhuis verkocht. De opbrengst is uiteraard voor de Namibia foundation. De allerjongste bezoekers kunnen geschminkt worden. Aan de inwendige mens is ook gedacht. Connected to Namibia verkoopt op het Weverkeshof namelijk warme wafels met slagroom.
Dorpsboerderij Weverkeshof nodigt iedereen uit om zaterdag 26 en/of op zondag 27 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur een kijkje te komen nemen aan de Jonkheer Hugo van Berckellaan 5 in Nuenen.

Reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox