Logo grooteindhoven.nl


null
null (Foto: null)

Festival verbindt nieuwkomers met Eindhovenaar

Midden-Oosterse en Afrikaanse gerechten, muzikanten uit onder meer Syrië en Eritrea en workshops voor jong en oud: met deze elementen verbindt New Neighbours Festival op zondag 27 augustus nieuwkomers met Eindhovenaren.

EINDHOVEN - Het gratis festival wil hiermee laten zien dat vele nieuwe buren die zijn gevlucht uit eigen land, een rijke cultuur met zich meebrengen en dat culturele verschillen ook verrijkend kunnen zijn.

De gehele dag zijn er activiteiten. Asielzoekers van het Jongerenhuis Eindhoven zorgen voor gerechten en hapjes uit verschillende landen. Kinderen kunnen meedoen aan een speciaal kinderprogramma en er is een dansworkshop waar de Arabische groepsdans Dabke gezamenlijk geoefend kan worden.

In de tuin van TAC staan verschillende muzikanten. Zo is er de band Orchestre Partout, die is ontstaan in het azielzoekerscentrum van Alkmaar. De groep bestaat uit wisselende leden die afkomstig zijn uit landen als Eritrea, Afghanistan, Iran en Syrië. Daarnaast speelt ook Sarsaria: een band die is ontstaan nadat Syriër Wasim Arslan in contact kwam met Nederlandse muzikant Arjan Amin. Beide groepen hebben door hun succes inmiddels opgetreden in concertzalen als Paradiso, maar ook op festivals als Mundial. De Nederlands-Syrische Gharib Band opent de middag met een aanstekelijke mix van moderne en traditionele muziek. Maar er is ook plaats voor nieuwe spelers: de onlangs gevluchte Bereket speelt op de krar, een traditioneel snaarinstrument uit Eritrea. Dj collectief Discos Horizontes draait tot slot een scala aan bijzondere wereldmuziek.

Vorig jaar werd de eerste editie van New Neighbours Festival in het leven geroepen en werd met ruim vijfhonderd bezoekers een hit.

Het festival wordt gehouden bij TAC aan de Vonderweg 1 in Eindhoven en duurt van 13.00 tot 22.00 uur. De entree is gratis. Meer info: facebook.com/newneighbourseindhoven

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox