Logo grooteindhoven.nl


Foto: Marjolein van Hoof

Column Bob: Uitdagingen

Twee wedstrijden: zes punten, zeven goals voor en drie tegen. PSV is het seizoen weleens beroerder begonnen. Toch zit Cocu niet gemakkelijk in zijn dug-out in de wetenschap dat hij nog niet over een stabiel ingespeeld elftal beschikt.

Goede fases worden afgewisseld met slordig spel waardoor de ploeg kwetsbaar blijft met name in defensief opzicht. Aanvallend beschikt de ploeg over meerdere troeven waardoor er nagenoeg iedere wedstrijd wel gescoord wordt. In Breda tegen NAC kon je duidelijk zien dat het elftal twee gezichten heeft. Het beste is dan ook dat Cocu zijn ploeg gewoon onbevangen het veld in stuurt en ze lekker aanvallend laat spelen, immers de aanval is beste verdediging.

De komst van linksback Douglas Santos moet de ontbrekende schakel zijn, zodat PSV echt om de prijzen kan meespelen. Wat wel vervelend is, is dat de club geen geld heeft voor een transfer en dus gedwongen wordt om te huren. Een bittere pil aangezien het huren van een speler slechts een tijdelijk oplossing is die gericht is op korte termijn succes. Het geeft het verschil aan tussen de concurrenten, Ajax, Feyenoord en PSV. De Rotterdammers en Amsterdammers lijken deze dagen de beschikking te hebben over meer financiële middelen, waardoor zij spelers voor meerdere jaren kunnen vastleggen.

Het grote voordeel is echter dat de scouting van de clubs tot dusverre lijkt te beschikken over een minder groot netwerk dan dat van de Eindhovenaren. Dat heeft tot gevolg dat alle drie de ploegen dit jaar aan elkaar gewaagd zijn. PSV moet het feit dat het nu een heel seizoen lang slechts een keer per week moet spelen aangrijpen om te groeien als ploeg. Er is nu namelijk tijd om intensiever en gerichter te trainen, waardoor er na verloop van tijd een grote verbetering moet gaan plaatsvinden in het spel.

Cocu kan dan mooi afrekenen met zijn criticasters die stellen dat hij als coach eigenlijk nooit spelers individueel beter maakt. Er liggen dus nog uitdagingen dit seizoen op hem te wachten. Weet Philip deze crisis om te buigen in een positieve flow dan heeft hij zich definitief bewezen als toptrainer.

reageer als eerste
Meer berichten