De kerstwinkel van Lekker belangrijk.
De kerstwinkel van Lekker belangrijk. Kees Pulles

Kerstwinkel van Team Lekker Belangrijk

Algemeen

Wie op zoek is naar betaalbare kerstspulletjes, én ook nog eens een goed doel wil steunen kan terecht bij de winkel van Team Lekker Belangrijk in Woensel.

EINDHOVEN - Het werd even spannend: zou er op tijd een pand beschikbaar komen? Zou Team Lekker Belangrijk ook dit jaar de inmiddels zo populaire kerstwinkel kunnen openen? Die vraag werd, tot opluchting van de organisatie met een ‘ja’ beantwoord.

Dit jaar staat de winkel van Zeeman in WoensXL ter beschikking van de enthousiaste vrijwilligers. “Een schitterend ruim pand, groter dan tevoren, waarin de inmiddels gigantische voorraad kerstartikelen een plaats krijgt”, zo laten de mensen van Lekker Belangrijk weten. De officiële opening is inmiddels achter de rug, en inmiddels is er al het nodige werk verricht om de boel te versieren.

Inwoners van Eindhoven en wijde omgeving kunnen er terecht van dinsdag tot en met zaterdag terecht voor: kerstballen, kerstslingers, kerststallen, kerstmannen, kerstpoppen, kerstdecoraties en nog veel meer. “Alles tweedehands, maar in prima staat en voor prijzen waarvan je alleen maar kunt dromen”, zo heet het.

Niet alleen helpt Lekker Belangrijk mensen met een kleine beurs om het met kerst gezellig te maken, de opbrengst van de verkochte spulletjes wordt gedoneerd aan goede doelen: Stichting WensAmbulance Brabant, Inloophuis De Eik en Alpe d’HuZes/KWF.

Ook vorig jaar was de actie een succes. Ondanks de voortijdige sluiting in verband met corona in 2020, wist het team toch een bedrag van bijna 20 mille bijeen te brengen. Dat bedrag werd verdeeld onder KWF, Kika, De Eik en Make a Wish. “Wat zou het mooi zijn als er dit jaar nóg meer binnenkomt”, zo is de hoopvolle verwachting.

De openingstijden zijn dit jaar ruimer. “Dat betekent dat we meer vrijwilligers nodig hebben om de winkel te bemannen.” Wie er wat voor voelt om een handje mee te helpen, kan een bericht sturen naar Ellen van Groesen: Nelle4258@gmail.com.

Nog kerstartikelen die overbodig, maar in goede staat zijn? Laat her dan weten door te bellen met: 06-53156001.

De winkel, Woensel 328-332, is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag kunnen bezoekers er terecht van 10.00 tot 17.00 uur.