Pablo Slenders legden zijn liefde voor Eindhoven op canvas vast.
Pablo Slenders legden zijn liefde voor Eindhoven op canvas vast.

Kunstwerk legt mooi Eindhoven vast in visuele tijdscapsule

Algemeen

Nu de dagen weer wat donkerder worden en de sfeer wat stiller, is een kleurrijk en trots kunstwerk misschien wel extra welkom. In één kunstwerk wilden kunstenaars Mathijs Vissers en Pablo Slenders Eindhoven proberen te vangen.

EINDHOVEN - Via sociale media vroegen ze honderden mensen waar Eindhovenaren nou trots op waren, Met succes, ze kregen honderden reacties. Ook door zich uitgebreid te laten inspireren maakten zij in de maanden daarna hun Eindhoven kunstwerk. Tijdens de afgelopen editie van Glow deelden ze het resultaat van hun inspanningen.

Herkenbaar

“Het idee werd geboren toen we in mijn nieuwe appartement op Strijp-S over de stad uit keken, in één klap zag je alles wat Eindhoven speciaal maakt. Veel mensen hebben een enorme liefde voor Eindhoven, daarom wilden een kunstwerk maken dat daar recht aan doet. Met veel herkenbare gebouwen zoals bijvoorbeeld het Evoluon, de standbeelden van de heren Philips en andere iconen op te vinden zijn. Op die manier kunnen we de dag van vandaag vastleggen in een soort visuele tijdscapsule’’, vertelt Slenders.

“Het is ook geweldig om de reacties van mensen te hebben mogen horen tijdens de onthulling, je krijgt zo veel persoonlijke verhalen mee.” Er zitten meer dan 25 herkenbare beelden in voor de doorgewinterde Eindhovenaar mooi om te ontdekken. Ook vind je oude beelden uit archieven van onder andere het Rijksmuseum. De stijl van de twee kunstenaars kenmerkt zich door de vele details, wie goed kijkt, ziet steeds weer nieuwe dingen. “Zoek bijvoorbeeld eens het klokgebouw dat we er in verborgen hebben. Dat hoort ook echt bij onze stijl, we willen niet dat je na één keer alles weet over het kunstwerk. Maar er zit nog een klein geheim aan dit kunstwerk vast, je kan namelijk nog niet alles zien wat er in het kunstwerk zit. Dat brengen we later naar buiten”, zegt Slenders.

www.arttri.be/eindhoven

Pablo Slenders maakt de beelden samen met Mathijs Vissers, als duo hebben ze hun sporen de laatste jaren weten te verdienen en hun kunstwerken reizen binnen- en buitenland af om hun bestemming te bereiken. Zo zijn er al laatst weer twee naar onder andere Amerika en Nieuw Zeeland verzonden. Wie weet hoe ver de Eindhovense liefde reikt? Het kunstwerk is te bewonderen in de winkel Lyd Studio aan de Nieuwe Emmasingel (tegenover van Pierre).

Kunstduo

Van de redactie

Meer dan 25 herkenbare beelden in het kunstwerk

Afbeelding